18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Aydın-Nazilli: Nazilli Belediye Başkanı'na bıçaklı saldırı

Dün akşam saatlerinde, Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye binasından çıkmakta olan Belediye Başkanı Esat Ergüler’e bıçaklı saldırı düzenlendi. "Seni yaşatmayacağım, Seni öldüreceğim" diyerek bıçakla saldıran Fatih Tuna (32), etrafta bulunan zabıtalar tarafından amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilerek, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.

Saldırganın, iki yıl önce de Aslanlı Beldesi’nde evlerinin yakınında, sabahın erken saatlerinde pazarda mal satmaya giden bir komşusunu balta ile başına vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Tuna’nın olaydan sonra çıkarıldığı mahkemece akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesi ile Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildiği, bir yıl süren tedavi sonucunda "Cezai ehliyeti yoktur" raporu verildikten sonra 6 ay kadar önce taburcu edildiği öğrenildi.

Olayda yara almadan kurtulan Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler, "Bu olay karşısında gerçekten şok oldum. Ancak soğukkanlılığımı muhafaza ettim; çünkü 150 bin nüfuslu bir yerleşim merkezinin belediye başkanı olarak buna mecburdum. Allah’a bin şükür bir şey olmadı. Allah korudu diyebilirim. Bana neden böyle bir saldırıda bulunduğunu da anlamış değilim" dedi.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 19:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?