30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Aydın'a ambulans takviyesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 3 adet yeni ambulans törenle Aydın, Nazilli ve Söke Acil Servis İstasyonları'na teslim edildi. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, davetliler ve sağlık personelleri katıldı. 

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, il genelinde 21 adet acil servis istasyonunun bulunduğunu ve 2007 yılı içerisinde istasyonların 17 bin 52 kişiye hizmet verdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl ildeki ambulans filosuna 11 adet yeni araç dahil edildiğini hatırlatan Çobanoğlu, “Bakanlığımız tarafından gönderilen bu 3 araç ile birlikte, ambulans sayımız özeller hariç 54'e ulaştı. Bunların içinden 26 tanesi acil servis istasyonlarında görevli. Yapılan takviyelerle filomuz oldukça güçlendi ve araçlarımızın tamamı yenilendi. Son gelen araçlar nüfus yoğunluğu göze alınarak merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde görevlendirildi. 

Hedefimiz; vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti, en kısa ulaşım süresi içinde vermek. Bu konuda sürekli olarak personellerimizi hizmet içi eğitime tabi tutuyoruz. Böylece ilimizdeki acil servis hizmetleri daha kapsamlı bir şekilde yürütülme imkanına kavuşmuş oldu” dedi. 

Sağlık hizmetlerinde yenilenme ve değişiminin önemine değinen Vali Mustafa Malay da, vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasında “112 Acil Servis” görevlilerinin önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çekti. Hastalara zamanında müdahale edilmesi ve sağlık kurumlarına ulaştırılmasının önemine değinen Malay, “Acil vakalara müdahalede ambulanslar artık hayati bir öneme sahip oldu. Acil servis görevlileri sadece hastaları hastaneye ulaştırmakla kalmıyor. Vakayı anında ve hastaneye ulaşıncaya kadar müdahale ediyor. Gelişen teknoloji ile birlikte üretilen yeni ambulanslar küçük bir hastane gibi. İçerisinde gerekli araç gereç ve ekipman mevcut. Aydın ambulans yönünden çok şanslı. Her sene yeni araç takviyeleri yapılıyor. Acil servis istasyonlarımız Avrupa ülkeleri standartlarından daha iyi şekilde hizmet veriyorlar. Oradaki sürelerin çok daha altındaki zamanda hastaya müdahale ediyor. Yeni alınan araçlarla sağlık hizmetlerimizde hizmet kalitesinin daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, yeni ambulansların anahtarlarını kullanacak olan Aydın merkez, Söke ve Nazilli Acil Servis İstasyonları'ndan gelen sağlık personellerine teslim etti. Daha sonra ambulansların içersinde incelemelerde bulunan Malay, yetkililerden bilgiler aldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 13:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?