20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Aydın'da orman yangınları

Karpuzlu, Çine ve Nazilli ilçelerinde çıkan orman yangınlarında toplam 9 hektar ormanlık alan kül oldu.

Cam kırıkları ve yıldırım düşmesinin neden olduğu yangınlar yangın söndürme ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Karpuzlu’ya bağlı Tekeler köyünde vatandaşların çöplerini döktükleri alanda bulunan cam kırıklarının sıcak havanında etkisiyle mercek görevi görmesi sonucu, çöplükte bulunan çöplerin tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede çevredeki otluk araziye sıçradı. Rüzgarında etkisiyle ormanlık alana da ulaşan alevlere Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Çine Orman İşletme Şefliği’ne ait arazöz ve yangın söndürme ekipleri ile Karpuzlu Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Kiplerin zamanında müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında toplam 2 hektar makilik alan zarar gördü.

Nazilli’ye bağlı Yalınkuyu köyünde de dün akşam saatlerinde başlayan etkili yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu, köyün üst kesimlerinde bulunan ormanlık alanda yangın başladı. Yangının görülmesi üzerine Nazilli Osman İşletme Müdürlüğüne ait 5 adet arazöz ve 84 yangın söndürme işçisi ile Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait 5 adet itfaiye aracı yangına müdahale etti. 2 hektarı kızıl çam ormanı ve 4 hektarı da çalılık ve otluk alan olmak üzere toplam 6 hektar alanın kül olduğu yangın, tamamen söndürüldü.


Öte yandan; Çine’ye bağlı Akçova Beldesi Hacımemişler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da ağaç diplerinde bulunan cam kırıklarının neden olduğu bir yangın başladı. Çine Orman İşletme Şefliğine ait arazözlerin müdahale ettiği yangın büyümeden kontrol altına alınırken, yangında 1 hektar ormanlık arazi zarar gördü. Yangınlarla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?