24
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Belediyeden, esnafı sevindiren karar

Nazilli Belediye Meclisi, aldığı kararla kıraathane, internet cafe ve eğlence merkezlerinin belediyeye ödemesi gereken günlük 20 YTL’lik ödeneği ilçenin durumunu göz önünde bulundurarak 5 YTL’ye düşürdü.

Önceki gün gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında, yeni çıkan Belediyeler Yasası ile ilçede bulunan bilardo salonları, internet cafeler, bar ve eğlence yerlerine yeni fiyatların uygulanması görüşüldü.

Nazilli’nin durumunu göz önünde bulundurarak bu tür yerlerin günlük belediye ödeneğinin düşürülmesi gerektiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler, "İlçemizde biletli girişlerin olmadığı iş yerleri olan bilardo salonları, internet cafeler, barlar ve diğer eğlence yerlerinde günlük tarifeler uygulanmaktadır. Yeni yasaya göre bir internet cafenin belediyeye günlük 20 YTL ödemesi lazım. Bu da ayda 600 YTL yapıyor. Nazilli’deki bir internet cafenin bu parayı belediyeye ödeyebilmesi için bu paranın çok üstünde bir para kazanması lazım. Esnaf bu parayı kazanamadığı için belediye ödeneklerini düşürüyoruz. Bu nedenle ilçemizde bulunan eğlence yerlerinin tarifesini 20 YTL’den 5 YTL’ye indirilmesini öneriyorum" dedi.

Başkan Esat Ergüler’in bu önerisi, Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclis, 2005 yılı için haşere ilaçlama fiyatlarına ise zam yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 13:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi karakılıç IP: 212.174.58.xxx Tarih : 7.07.2005 12:40:19
kardeşim işin içinde kendi menfaatiniz olunca herşeye el atarsınız ama bizim işlere gelince elinizi sürmezsiniz.. ANLAYAN ANLAR..VE ANLADI ZATEN