31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Bilgileri yükleyip geldiler

Nazilli’den "Elektrik Hattı Üzerinden İnternet Bağlantısı" projesi kapsamında bilgi alışverişi için İtalya’ya giden kız meslek lisesi öğrencileri sertifikalarını Kaymakam Caner Yıldız ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ın elinden aldılar. Okulda düzenlenen sertifika töreninde 13 öğrenci sertifikalarını alırken yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencileri de konuklara yemek ikramında bulundu. İtalya’nın Rimini kentinde toplam 3 hafta süren bilgi alışverişi sonunda yurda dönen 13 öğrenci Kaymakam Yıldız’a bilgi yüklü olduklarını söylediler.


Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesinden Bilişim teknolojileri alanının 13 öğrencisi, geçen yıl başvurulan 2007 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca desteklenmeye değer görülen Leonardo Da Vinci Programı çerçevesinde Bilişim Teknolojileri Alanında yapmış oldukları “Elektrik Hattı Üzerinden İnternet Bağlantısı” adlı projenin ilk akışı Nisan ayında 15 öğrenci ile gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise Eylül ayı başında gerçekleştirilen bilgi alış verişi programı için İtalya’ya giden 13 öğrenci projenin 2. akışını da gerçekleştirdikten sonra okullarına döndüler. Okul Müdürü Serpil Şahbudak yaptığı açıklamada projenin çok başarılı geçtiğini ifade ederek “Proje kapsamında bilgi alışverişi için gittiğimiz ve proje ortağımız olan okullarla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda 13 öğrencimiz yeni ufuklara açılmanın heyecanını yaşadılar. Geçen yıl olduğu gibi yapılan bu çalışmalarla hem uluslararası geçerli olan bir sertifikaya hem de bilgi ve beceriye kavuşmuş oldular. Edindikleri deneyimle görüş açıları gelişen öğrencilerimizin hayata bakış açıları da değişti. Memleketimize daha iyi hizmet vermek artık onlar için daha da kolaylaştı. Ayrıca örnek davranışları ile gittikleri her yerde saygı ile karşılandılar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


Kaymakam Caner Yıldız’da öğrencileri kutlayarak “Sizlerle büyük gurur duyuyoruz. Eğitiminizin yanı sıra yurt dışı deneyiminiz de oldu. Bundan sonra yüksek öğreniminizde yine yurt dışına çıkacak olursanız bu deneyiminiz size rehber olacaktır. Türk gibi çalışkan Türk gibi güvenli nasıl olunur gösterdiniz. Sizleri tekrar kutluyor ve hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?