20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Nazilli’de ‘Camiler ve din görevlileri’ haftası etkinlikleri 13 Ekimden itibaren başlatıldı. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula hafta ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Camiler Müslüman ülkelerin mührü ve tapusudur” dedi.


13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Camiler ve din görevlileri’ haftasının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kutlanması için tüm çalışmaların tamamlandığını ifade eden Müftü Hasan Hüsnü Sula, “Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı... Herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir. Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Camilerin imar ve inşası konusunda büyük gayret gösteren aziz milletimiz, mevcut camilerin yıllık bakım ve temizliğini, gerektiğinde onarımını da severek yapmaktadır“ dedi.


Konuşmasını sürdüren Müftü Sula, şunları söyledi: “ Müftülük nezdinde oluşturulacak bir ekip ile kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilecek. Anılan hafta boyunca imkanlar çerçevesinde ilçemiz hastanelerine ve cezaevlerine gidilecek. Vefat eden personelimiz, personel yakınları, camileri yaptıran ve emeği geçen cemaatimiz ve yakınları için hatimler indirilecek. 15 Ekim 2008 Çarşamba günü İkindi namazından önce Merkez Koca Cami’de Hatim ve mevlid programı yapılacak. 16 Ekim 2008 perşembe günü ilçemiz Merkez Koca Camiinde öğle namazını müteakip müftülüğümüz tarafından lokma dağıtımı yapılacak. 16 Ekim 2008 Perşembe günü İlçemiz Belediye meydanı önünde müftülüğümüze bağlı 17 Kur’an kursumuzun yararına gıda kermesi düzenlenecek. 16 Ekim 2008 Perşembe akşamı saat 20:30’da İlçemiz Belediye Tiyatro Salonunda Prof Dr. Mustafa Yıldırım tarafından “Dinimizde Camilerimizin Yeri ve Önemi ” konulu bir konferans verilecek. İsabeyli kasabasında bulunan 80. Yıl Çocuk Esirgeme ve Kız Yurdu öğrencileri ziyaret edilecek. Hafta nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında Uzunçarşı’da kitap standı açılacaktır”

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?