19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Cesedi derede bulundu

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Bağcılı Köyü’nde yaşayan 64 yaşındaki Emin Özdemir dere içerisinde ölü bulundu.

Evindeki kan izleri takip edilerek yaklaşık 400 metre ilerideki dere içinde suya gömülü vaziyette bulunan şahsın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Bağcılı Köyü’nde 64 yaşındaki Emin Özdemir’in amcası Mehmet Özdemir dün akşam saatlerinde yaşlılık ve yüksek tansiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Emin Özdemir diğer akrabaları ile birlikte gece saat 22.30 sıralarına kadar cenaze evinde oturup daha sonra yalnız başına yaşadığı evine geçti. Sabah köylüler vefat eden Mehmet Özdemir’in cenaze namazını kılıp defnetti. Ancak cenaze töreninde Emin Özdemir’i göremeyen yakınları, şahsın uyuyup kaldığını düşünerek eve gitti. Çağrılara cevap alamayan Özdemir’in yakınları durumdan şüphelenerek eve gitti. Kapıyı açık gören ve yerde kan izleri olduğunu fark eden köylüler, Emin Özdemir’i evde bulamayınca kan izlerini takip ederek şahsın cesedine ulaştılar.

Olayı anlatan ölen şahsın kardeşi İsmail Özdemir “Dün akşam saatlerinde amcamız olan Mehmet Özdemir beyin kanaması sonucu Nazilli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Bu sabah da cenazesini köyümüzün yanındaki mezarlığa defnettik. Ancak Emin cenazeye gelmedi. Bunun üzerine cenazeden sonra evine giderek çağırmak istedim. Eve geldiğimde kapının açık olduğunu ve kan izlerini gördüm. İçeriye seslendim ancak uzun süreli seslenmeme rağmen cevap gelmedi. Bunun üzerine içeriye girdim ve yerdeki kan izlerini gördüm, diğer akrabalarım da oraya geldiler ve hep birlikte kardeşimi aramamıza rağmen bulamadık. Daha sonra beraber kan izlerini takip ederek 400 metre aşağıda bulunan dere üzerindeki köprüye kadar geldik. Burada izler sona eriyordu. Sonra birlikte dereden aşağıya indik ve kardeşimi suyun altında ölü vaziyette bulduk. Hemen muhtara ve jandarmaya haber verdik. Kendisinin herhangi bir düşmanı ya da kavgalısı yoktu. Gözleri katarakt nedeniyle az görüyordu. Neden bu kadar uzun süre yürüdüğüne ve buraya kadar nasıl geldiğine bir anlam veremedik. Oysa kapı dibinde akrabaları oturuyordu. Herhangi bir yardım için seslenebilirdi” dedi.

Olaydan sonra köye gelerek incelemede bulunan jandarma ve Nazilli Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Emin Özdemir’in cesedi ise ilk incelemenin ardından köylüler tarafından dereden çıkartılarak bir araçla otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Acı haberi duyan Emin Özdemir’in yakınları sinir krizleri geçirdi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 10:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?