18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Çocuk tiyatrosu izleyenleri büyüledi

ÇOCUK TİYATROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Nazilli ilçesinde, Nazilli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen bir oyun, yüzlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda sergilenen oyun Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Belediye Meclis Üyesi Gürdal Yüzügüler, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Esenlik, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile yüzlerce çocuk ve yetişkin tarafından ilgiyle seyredildi.

Nazilli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ekibi "Nazilli Perşembe Pazarı" adlı tiyatro oyunu ile ilk kez tiyatro sevenlerle buluştuklarını ifade etti. Belediye Çocuk Tiyatrosu için 13 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirten Mukaddes Yüksel, Nazilli'de Perşembe pazarında yaşanan olayları ve yaşanabilecek olayları eleştirisel ve renkli bir boyutta ele aldıklarını ve sergilediklerini ifade etti.

"Nazilli Perşembe Pazarı" adlı tiyatro oyunu skeçlerinin yazarlığını ve yönetmenliğini Mukaddes Yüksel yaptı. Süleyman Gönül, Rıfat Uğursal, Engin Erten, Veli Yöntem, Semih Özbek, İraz Çelikbaş, Hayal Uğursal, Gülsün Külen, Seray Civan, Ahmet Çelikbaş, Aysel Çimen, Miray Esenlik ve Erol Öden de yaklaşık 1 saat süren oyunda usta oyuncuları aratmadılar.

Oyunun sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bir konuşma yaptı. Çocuklarımızın çok güzel oyun oynadığını anlatan

Alıcık, şunları söyledi: "Üniversite öğrencileri burada daha önce oyun oynamışlardı. "Karikatürler" diye bir oyun ve "Çılgın Türkler" diye bir oyun oynadılar. Çılgın Türkler, 1071 de Alparslan'ın vatan yaptığı toprak 1923'de de Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği vatan topraklarıydı. Şu Çılgın Türkler çok güzel bir oyundu. Çocuklarımızda bence vatanın ne kadar çok önemli olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar çok önemli olduğunu ifade etmişlerdir. Kendi yörelerimize ait oyun

oynadılar. Bence bundan sonra tiyatro getirmemizi gerektirecek durum yok. Kendi çocuklarımız var. Kendi yerli ürünlerimiz var. Türk evladı kendine hayran olmuş olsa her şey bitmiş vaziyette. Avrupa'ya gidiyorsunuz bütün dünya Türklüğe hayran, Türk evladı kendine hayran değil. Ben çocuklarımızdan çok onur duydum, şeref duydum. Ailelerini tebrik ediyorum hepsinin gözlerinden öpüyorum. İnşallah Mukaddes hocamla daha güzel ve daha birçok oyun oynatacağız."

Tiyatro gösterisinin sonunda Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya öğrencileri tebrik ederek çiçek ve hediye takdim etti.

ÇOCUK TİYATROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
ÇOCUK TİYATROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 17:56:00
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?