25
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Çocuklar doyasıya eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Nazilli’de büyük bir coşkuya sahne oldu.


Yaklaşık bir hafta önce başlayan kutlamalarda konuk ülkelerden gelen ilköğretim okulu öğrencilerin de katıldığı çeşitli etkinlikler tüm Nazilli’de büyük bir ilgi ile izlendi. Çocukların bu bayramına ortak olan Nazilli Halkı, onları yaptıkları tüm etkinliklerde yalnız bırakmadı.


Çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan ziyaretlerin ardından 22 Nisanda okullardan seçilen birer öğrenci bir saat süreyle ilçe yönetimini üstlendi. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın makamını Atatürk İlk Öğretim Okulu 8-A sınıfından Merve Çiftçi, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamını Nazlı Kız Ana Sınıfı öğrencilerinden Beyza Yalçın ve İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal’ın makamını Ahmet Yesevi İlk Öğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencilerinden Nesil Kaynak bir saatliğine teslim alarak ilçeyi yönettiler.


Nazilli’de bulunan ilköğretim okullarından ve konuk ülkelerden gelen ilköğretim okulu öğrencileri istasyon Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler hep bir ağızdan Atatürk’ün sözlerinde olduğu gibi tüm dünyada barış olmasını istediler. Çelenk sunumunun ardından Belediye Meydanına geçen öğrenciler yaklaşık 2 saat boyunca halk oyunları gösterilerini sundular.


Nazilli Beşeylül İlköğretim okulunun organize ettiği halk oyunları gecesi Kapalı spor Salonunda yapıldı. 22 Nisan gecesi yapılan etkinlikte konuk ülkelerin ekipleri ile Nazillili çocuklar hep birlikte oyunlarını salonu dolduran yaklaşık 2 bin kişiye sergiledi. Velilerin çocuklarını büyük alkışlarla desteklediği program geç saatlere kadar sürdü.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları final günü ile son buldu. Kutlamalar sabah saatlerinde tüm protokolün katıldığı çelenk sunumu ile başladı. İstasyon meydanındaki programın ardından Nazilli Şehir Stadına geçen öğrenciler ve halk, Atatürk İlköğretim okulunun ev sahipliğini yaptığı bu yılki kutlamalarda büyük bir gösteri de sundular. Kutlamalar İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Kadir Ayhan’ın çocukların ve halkın bayramlarını kutlaması ile başladı. Daha sonra şiirler okundu ve çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. Atatürk Anaokulu öğrenciler, İsabeyli 80. yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Öğrencilerinin, Gürcistan Ekibinin ve son olarak Atatürk İlköğretim Okulu Ekibinin ‘Yüreğimizde Volkan Atatürk’ isimli Modern Halk Dansı gösterisi ilgi ile izlendi.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 18:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?