26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Deve kurtarma operasyonu

Aydın'da deve yüklü kamyonun kaza yapması sonucu 10 kişi yaralandı. Kazada, kamyonun kasasından 60 metrelik uçuruma yuvarlanan ve yaralanan 2 deveyi, vinç yardımıyla yaklaşık 100 kişi kurtardı.

Kaza, Nazilli ile İzmir'in Ödemiş ilçesini birbirini bağlayan yolda akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, güreşten dönen develerin bindirildiği kamyon, Işıklar Köyü yakınlarında freninin boşalması sonucu kaza yaptı. Kazada, Mehmet Dönmez (48) yönetimindeki 09 NH 367 plakalı kamyonda bulunan Hüseyin Balcı (22), Ali Cem Kaya (30), Süleyman Kıvrak (20), Mehmet Ok(60), Mehmet Oduncu (16), Mustafa Can İnce (17), Süleyman Urgancı (33), Mustafa İnce (52) ve Erkut Sarıoğlu (19) yaralandı.Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaklaşık 60 metrelik uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtulan ve hurdaya dönen kamyonda bulunan 3 deveden 2'si ise uçuruma yuvarlandı. İncir ağaçlarına takılarak duran yaralı develer için hemen bir kurtarma operasyonu başlatıldı. Yaralı develer, onlarca asker ve vatandaş ile olay yerine çağrılan vincin yardımıyla yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda yukarıya çıkarıldı. Kamyonetlere taşınan develer, tedavi altına alındı.

Kamyon sürücüsü Mehmet Dönmez, hastanede yaptığı açıklamada, "Ödemiş'teki güreşten dönerken Işıklar köyüne yaklaştığımızda dik rampayı inmeye başladık. Kamyonu düşük viteste rampa aşağı indirirken, birden frenin boşaldığını hissettim. Daha sonra sağdaki tepeye doğru hızla girdik ve orada dingil kırıldığı için takılıp kaldık. Eğer o tepeye takılmamış olsaydık şu anda hepimiz ölmüş olabilirdik. Uçurumun kenarında son anda durmamızdan sonra kamyonun kasasındaki 2 devemiz uçurumdan yuvarlandı. Biz ise araç içerisinde mucize eseri kalmışız. Verilmiş sadakamız varmış. Arkadaşımız Mehmet Ok'un ağır yaralı olduğunu duydum. İnşallah iyileşir" dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 09:18:44
Güncelleme :23 Şubat 2009 Pazartesi 09:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?