18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Dördüzler Ekinci Ailesi'nin maskotu oldu

Nazilli'ye bağlı Aslanlı Beldesi’nde 6 yaşındaki Sinem isimli ineğin 4 yavru birden vermesi sahibini sevindirdi. Köyün ve ailenin maskotu haline gelen buzağılara Ekimci ailesi çocukları gibi bakıyor.

Aslanlı Beldesi’nde çiftçilik yapan Servet-Suzan Ekinci çiftine ait "Sinem" isimli inek geçtiğimiz yıl ikiz doğurdu. Hayvancılıktan kar edemediği için bu yıl hayvanlarını satmayı düşünen aile, Sinem’in bu yıl dördüz doğurması üzerine bu kararından vazgeçti.

Veteriner tarafından doğumuna dört gün kala sezaryenle alınan buzağılar ise köylünün ve ailenin maskotu haline geldi. Anne ineğin sütü 4 yavruya yetersiz geldiği için biberonla beslenen buzağıların sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

15 yıldan bu yana hayvancılıkla uğraştığını belirten Servet Ekinci, "Tamamen yerli ırk olan ve elimizde doğan Sinem, geçtiğimiz yıl da ikiz doğum yapmıştı. Erkek olan yavrulara Recep ve Tayyip isimlerini koymuştuk. Bu yıl yine hamile kalan ineğimiz dördüz doğum yaptı. Doğan yavrulara Fatma, Adem, Yasin ve Muhammet isimlerini koyduk. Yavruların hepsinin de sağlıkları yerinde. 2 yıl içinde bize 6 yavru veren ineğimizi çok seviyoruz. Şimdi doğan yavrulara da gözümüz gibi bakıyoruz. Bu yıl hayvancılığı bırakacaktım. Ancak bir anda 4 yavruya birden kavuşunca devam etme kararı aldım. İneklerimizin günlük verdiği ortalama 80 litre sütü kooperatife satıyorduk. Şimdi sütlerin büyük çoğunluğunu dördüz buzağıları beslemede kullanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 14:30:47
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 14:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?