19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

DSP Genel Başkanı Sezer, Aydın'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, yerel seçim çalışmalarını Aydın'da başlattı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen "Muhalefet Gözüyle AB Süreci ve Türkiye'de Ekonomik İstikrar" konulu konferansa katılmak üzere Aydın'a gelen Sezer, değişik kurum ve kuruluşları da ziyaret etti. 

Aydın programına Kurban Bayramı'nda başkanı Yahya Orbay'ı kaybeden İncirliova Belediyesi'ne taziye ziyaretinde bulunarak başlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer partililerden yoğun ilgi gördü. Sezer, İncirliova'nın yeni seçilen Belediye Başkanı Vahit Dede'yi makamında ziyaret ederek tüm belediye çalışanlarına ve Orbay ailesine taziye dileklerini sundu. 

Genel Başkan Zeki Sezer'in ziyaretlerine DSP Genel Sekreter Yardımcısı Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, DSP Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Hasan Hüseyin Akbulut, DSP İl Başkanı Sümer Büyükyurt, DSP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş ve parti yöneticileri de katıldı. 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i İncirliova'da Belediye Başkanı Vahit Dede ile CHP Aydın Milletvekilleri Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay karşıladı. Hayatını kaybeden İncirliova Belediye Başkanı Yahya Orbay'ı tanımadığını, ancak hakkında çok güzel şeyler duyduğunu belirten Zeki Sezer, ''Son derece sevilen, başarılı bir belediye başkanını kaybeden İncirliova halkına da baş sağlığı diliyorum. Yeni seçilen Vahit Dede'nin de çok başarılı olacağına, Orbay'ın bıraktığı yerden devam ederek onu da aşacak şekilde hizmetler sunacağına içtenlikle inanıyorum" dedi. 

İncirliova Belediyesi'ne yaptığı taziye ziyaretinin ardından Aydın Ticaret Odası'na (AYTO) geçen Sezer, burada Aydınlı iş adamlarının sorun ve beklentileri konusunda AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ'dan bilgi aldı. Zeki Sezer burada yaptığı konuşmada Aydın'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "2008 yılının 2007 yılında yaşanan sıkıntılardan ders alınarak başarılı bir yıl olmasını diyorum. Ama bunun için de üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız. Bize göre muhalefet sadece eleştirmek değil. Sadece yapılanı eleştirerek başarıya ulaşabilecek bir muhalefet anlayışı olduğunu da düşünmüyoruz. Doğruya 'doğru' diyebilen, hiç çekinmeden siyaseten rakibimizi de alkışlayabilen ama yanlışın karşısına belli bir üslupla kararlılıkla dikilebilen bir muhalefet anlayışını güdüyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?