20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Eczacı kalfalarına mesleki kurs

Nazilli ve çevresinde bulunan 6 ilçede çalışan 172 eczacı kalfası diploma için kurs görüyor.

Nazilli Lisesi'nde verilen kursa katılan eczacı kalfaları, mesleklerinin inceliklerini bin 456 saat sürecek kursun ardından öğrenerek, sınava girecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler 2 yıllık ön lisans diploması ayarında sertifikaya sahip olacak.

Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerindeki eczanelerde çalışan ve en az 1 yıllık sigortası bulunan eczacı kalfaları, diploma için kurs görüyor. 10 dersin yer aldığı kurslarda toplam bin 456 saat boyunca mesleki eğitim dersi alan kursiyerler, 5 ayrı meslek öğretmeninden ders alıyor. Türk Eczacılar Birliği, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen kurslara Nazilli Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleri katılıyor.

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Karakaşlı kursla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Nazilli başta olmak üzere 6 ilçemizi de kapsayan 55 nolu eczane çalışanımızı kapsayan eğitim kursumuz dün başladı. 27 Ekim 2008 tarihinde başlamış olan kursumuz, 24 Şubat 2009 tarihinde sona erecek. Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği ortak işbirliği ile açılan toplam bin 456 saatlik kursumuza
Nazilli Eczane Teknisyenleri Derneği üyesi 172 eczacı kalfası katılıyor. Kursun amacı; bu yılbaşında eğitime açılan 2 yıllık Eczacılık Teknisyenliği Meslek Yüksek Okulları'na eşdeğerde olacak olan ve en az 1 yıl eczacı kalfası olarak sigortalı çalışmış arkadaşlarımızı bu kurs sonunda sertifika kazandırarak, onlarla eşit seviyeye getirmektir. Nazilli Lisesi Müdürümüz Bahtiyar Türk'ün desteği ile adı geçen lisemizin konferans salonunda akşamları yapılan kursumuzda 5 mesleki öğretmenimiz görev aldı.

Zekeriya Arak öğretmenimiz 'Ortak beceri', Ayhan Sarıtepe isimli öğretmenimiz 'Ekonomi', Murat Ayas öğretmenimiz 'Genel Muhasebe', Alphun Türkalp öğretmenimiz 'Mesleki Bilgisayar' ve Eke Doğan öğretmenimiz 'Sağlıkta Temel Kavramlar, ilaç dışı ürünler, pratik ilaç bilgisi, halk sağlığı, yasa, yönetmelik ve meslek ahlakı dersleri verecekler. Haftada 5 gün ders verilirken, hafta içerisinde 118, hafta sonlarında 54 olmak üzere toplam 172 kursiyerimiz derslere katılıyor. Kursun bin 200 saatini çalıştıkları eczanelerde tamamlayacak olan kursiyerlerimiz, kursun sonunda girecekleri ortak sınav sonrasında başarılı olurlarsa sertifikalarını almaya hak kazanacaklar" dedi.

Kursiyerle ise yaptıkları açıklamalarda, ilk kez yapılan bu kurs sayesinde kendilerinin de ön lisans düzeyinde olacakları için çok mutlu olduklarını kaydetti. Son olarak emeği geçen hocaları ile birlikte Nazilli Lisesi Müdürü Bahtiyar Türk, Halk Eğitim Müdürü Hasan Karakaşlı ve Müdür Yardımcısı Şakir Taşkıran'a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?