18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Egeli mimarlar isabeyli’de buluştu

EGELİ MİMARLAR İSABEYLİ’DE

Mimarlar Odası Ege Bölge Birimleri 34’üncü dönem 3’üncü bölge toplantısı için Nazilli’nin İsabeyli beldesinde yapıldı.

İsabeyli’de buluşan Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin yanı sıra Nazilli Mimarlar Odası Başkanı Gonca Yelkovan ve Nazillili Mimarlar ile kahvaltıda yaptıkları ilk toplantının ardından İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim’in ev sahipliğini yaptığı bölge toplantısında mimarların sorunları ve bölge ile ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, “Bu toplantının beldemizde yapılmasının ayrı bir önemi var. İsabeyli gelişen yüzü ile dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. Alt yapısından mimari yapısına kadar imrenilen bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bölge toplantısı için gelen mimarlarımızla birlikte İsabeyli’yi değerlendirme imkanı bulacağız. Bunun en önemli örneği olan Naturapark evleri, bu mimarlarımızın gözetiminde yapılmaktadır. Kendilerine ayrıca desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Her şeyden önce can güvenliği ve deprem güvenliğine önem verdiklerini ve Dünyanın en hareketli fay kırıklarının Türkiye’de bulunduğunu ifade eden Başkan Erim, “Giderek artan etkisiyle küresel iklim değişikliğinin yer kabuğu hareketlerini tetiklediğini, dünyanın her tarafında yıkıcı depremler ve maalesef büyük can kayıpları olduğunu düşünürsek, hiçbir şeyin çocuklarımızı gece güvenle uykuya yatırmak kadar önemli olmadığını görürüz. İşte bu kaçınılmaz doğa olayının bir felakete dönüşmesini önleyen tek tedbir, depreme karşı güvenli yapılarda yaşamaktır. Biz Naturapark’ın tasarımında tüm ulusal ve uluslararası yapı güvenlik kodlarını göz önüne alarak Tüm binaların zemin etütlerini, statik ve dinamik hesaplarını büyük bir titizlikle ele aldık. Maliyetlerimizi ciddi oranda arttırmasına rağmen bu güvenliği en üst seviyede sağlayabilmek adına tüm bina temellerimizi radyetemel’e döndürüp beton kalitemizi C30 betonarme betonu olarak belirledik. Naturapark, bizim için, siz ve aileniz geceleri rahat uyuyun diye depremin can alıcı zararlarından koruyan bir kalkan olmalıdır. Yanın ve sele karşı da bir kalkan olmalıdır. Tüm bina tesisatlarımızda halojen free, yani yanmaz kablo ve borular kullanacağız. Ayrıca yangın ihbar sisteminden sel baskınlarına, hırsızlıklardan korunmadan jeneratör sistemlerine kadar her türlü çalışma gerçekleştirilecek. Biz sizler için huzur içinde, güvenle ailenizi emanet edebileceğiniz bir kale inşa ediyoruz” diye konuştu.

Projelerine de değinen Başkan Erim, şunları söyledi: “Projemiz, beldemizden olduğu kadar çevre il ve ilçelerden de büyük ilgi gördü. Fark yaratan inşaat kalitemiz, daha şimdiden projemizin ince yapı ve teslim aşamasında Naturapark’tan konut sahibi olanları nasıl bir ayrıcalık beklediğinin göstergesidir”

Naturapark Evlerine yapılan ziyarette sonrası konuk mimarlardan Gonca Yelkovan, Belediye Başkanı Erim’e plaket vererek teşekkür etti.

EGELİ MİMARLAR İSABEYLİ’DE
EGELİ MİMARLAR İSABEYLİ’DE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 22:54:03
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 23:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?