31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Eğitim-İş'den dayanışma yemeği

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Nazilli Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte emekli olan 12 öğretmene hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi verildi. Yemeğe konuk olarak katılan Kaymakam Caner Yıldız konuşmasında “Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da teminatıdır” dedi.


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Nazili Temsilciliği (Eğitim-İş) 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Belediye Nikah Salonunda bir yemek verdi. Verilen dayanışma yemeğine büyük katılım gözlenirken İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, ADÜ Nazilli İ.İ.B.F. Dekan Yardımcısı Halil Mutioğlu ve öğretim üyeleri, Nazilli Baro Temsilcisi Süleyman Bülbül, CHP Nazilli İlçe Başkanı Atila Talay, DSP Nazilli İlçe Başkanı Fikret Dağdelen, İşçi Partisi İlçe Başkanı, ADD Nazilli Şube Başkanı Mustafa Bozkır, diğer sendika ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Turhan Kocalan, Genel Merkez Kurucu Üyesi ve MYK Üyesi Ekrem Göçmen ve çok sayıda öğretmen yemekte bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Yıldız, tüm öğretmenlerin 24 kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak “Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da teminatıdır” dedi.

Konuşmasında Nazilli’nin eğitim ve öğretim açısından parlayan bir yıldız olduğunu ve Türkiye’nin gözde ilçelerinden biri olduğunu vurguladı. Son olarak öğretmenlere birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini sözlerine ekleyen Kaymakam Caner Yıldız’ın konuşmasının ardından Eğitim-İş Nazilli Şube Başkanı Gönül Açıkgöz bir konuşma yaptı. Konuşmasında sendikalarının temel yapısı hakkında geniş bilgi veren Açıkgöz “Eğitim ve Bilim Emekçileri çağdaş eğitim mücadelesinin bayraktarıdır. Eğitim ve Bilim Emekçilerinin başarısı, karanlık bir dönemin son bulmasına yöneliktir. Eğitim ve Bilim Emekçilerinin mücadelesine akıl ve bilim öncülük etmektedir” dedi.


Konuşmaların ardından Mustafa Yıldırım, Fevzi Taşkıran, Fikret Top, Hüseyin Ekici, Ayşe Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Burhan Okkalı, Emine Övgün, Latife Duman, Veli Özer, Bülent Şakar, İsmail Korkmaz ve Mustafa İnceoğlu isimli yeni emekli olan öğretmenlere hizmetlerinden dolayı birer plaket verildi. Yemek daha sonra canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?