17
Haziran
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Ekmekte şok fiyat

NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARI ŞOK FİYATA

Nazilli’de ekmek fiyatları rekabete giren fırınlar tarafından düşürüldü. Nazilli’de ekmek 30, 35, 40, 45 kuruşa ve 3 ekmek 1 TL’ye satılıyor.

Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu yaptığı açıklamasında, fırınların kendi aralarında yaptıkları anlaşmalara uymadığından dolayı fiyat indirimine gittiğini belirtti.

2010’un Mayıs ayından bu yana geçen 9 aylık sürede Nazilli’de 300gr. Ekmek fiyatının en düşük 30 kuruşa satıldığını ifade ederek; “9 aydır ilçemizde 300 gr. Ekmek 30 ve 35 kuruşa kadar satılıyor. Türkiye genelinde ekmek fiyatları kilogram bazında bakıldığında 2,5 TL civarındadır. Aydın ili ve diğer ilçelerinde de aynı fiyattan satılmaktadır. Ama Nazilli’de ise kilogram bazında 1 TL civarında satılmakta olup, bu durum haksız ve sebepsiz olarak yapılan rekabetten kaynaklanmaktadır. Rekabet nedeni ise aşırı fırın enflasyonudur. Şehrimizdeki fırın işletmeleri yüzde 25 kapasite ile çalışmakta olup, bu durum maliyet giderlerinin yükselmesine, dolayısıyla fırıncı esnafını arayışa sokmuş ve ardından rekabete sürüklemiştir” dedi.

Konuşmasını sürdüren Oflioğlu; “Fırıncılar Odası olarak ekmek fiyatlarının düşmesine rağmen sevindiren olay; indirimli satılan ekmek’te kalite, hijyen ve gramajda herhangi bir eksikliğin olmamasıdır. Ama bu durum nereye kadar gidecektir. Tüm fırıncı esnafımız büyük zararlara uğradı. İlk etapta birlik ve beraberliğimizin devamlılığını sağlayarak, sağlıklı ve kaliteli olarak ekmek üretimine devam etmektedir. Fırıncı esnafımızla istediğimiz; mevcut rayicimiz olan ve 2008 yılı 3. ayından beri uygulanan 300 gr. 1 adet Ekmeğin 60 kuruştan satılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Nazilli’de en ilginç durum ise 19 Mayıs bulvarında yaşandığı görüldü. 500 metre uzunluğundaki aynı cadde üzerindeki iş yerlerindeki ekmek fiyatlarının farklı olması dikkat çekerken Ekmek fiyatlarının düşmesinin, satışların üç kat artmasına neden olduğu da ifade edildi.

NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARI ŞOK FİYATA
NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARI ŞOK FİYATA
NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARI ŞOK FİYATA
NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARI ŞOK FİYATA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 17:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet Ali ELMAS IP: 85.98.249.xxx Tarih : 27.01.2011 20:09:33

Milletin alacağı 3 ekmeğe bari zam yapmayın ..