17
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Emekli-Sen'den imza kampanyası

Nazilli’de Emekli-Sen tarafından, sağlık hizmetlerinin birleştirilmesine tepki göstermek için başlatılan imza kampanyası devam ediyor.

Belediye Sarayı önünde başlatılan kampanyada, Uzunçarşı girişinde yeni bir stand daha açıldı.
Emekli-Sen Nazilli Şube Başkanı Muzaffer Kılıç, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, devletin kamu hizmetlerine dönük yüzünün küçültülmesinden derhal vazgeçilmesi gerektiğini savunarak, "Sosyal güvenlik bir devlet politikası haline getirilmelidir. Sosyal güvenlik kapsamında yer alan konuların ticarileştirilmesi ve piyasalara açılarak kar alanı haline getirilmesi girişimlerinden vazgeçilmelidir. Bütün yurttaşlar, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmalıdır. Her şeyden önce sosyal güvenlik kurumlarının yönetimi, özerk ve demokratik olmalıdır. Kurumun yönetimi, işçi, kamu çalışanı ve emeklilerin ağırlıklı olduğu bir yapıya kavuşturulmalıdır. Sosyal güvenlik kurumlarının çağdaş kriterlere uygun bir hale getirilerek tek bir çatı altında toplanması sağlanmalıdır. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi devlet, sosyal güvenliğin finansmanına katkıda bulunmalıdır. Sosyal güvenlik kurumlarının mal varlıklarının, gayrimenkul ve tesislerinin satışına son verilmelidir. Beş katrilyona varan prim alacakları hemen tahsil edilmelidir. Primlerin kurumlara zamanında yatırılmasını sağlayacak yasal ve idari düzenlemeler yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

nazilli
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necdet Şansal IP: 78.186.69.xxx Tarih : 28.03.2009 11:01:39

HADİ ARKADAŞLAR DEVAM EDİN EMEKLİ-SEN KAPANMAYACAKTIR BEN EMEKLİ- SEN ŞANLIURFA ŞUBE BAŞKANIYIM ŞEHRİMDEDE BEN KAPANMAMASI  İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUM.