17
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Engelli öğrencilerden örnek davranış

Nazilli Eğitilebilir Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, yaptıkları elişlerini satarak okullarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Elişi Atölyesi’nden sorumlu olan Müdür Yardımcısı Nail Deda, satışı yapılan eserlerin tamamını engelli öğrencilerin hazırladığını belirterek, "Öğrencilerimiz burada öğretmenlerinin kontrolünde gravir, boncuk, takı eşyaları, el sanatları, seramik, vitray, resim, küçük ev eşyaları ve alüminyum folyo çalışmaları yapıyorlar. Yapılan eserler okulumuzda açılan sergide gösterime girerek satışa sunuluyor. Yaptığımız son sergide öğrencilerimizin yaptığı tablolar 50’şer milyon liradan satıcı buldu. Okulumuz halk arasında çok az tanınıyor" dedi.

Nail Deda, öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel bu eserlerle hem okulu tanıttıklarını, hem de özürlü insanların neler yapabileceklerini göstermek istediklerini ifade ederek, "Buradaki çocuklarımız aldıkları eğitimle birçok şeyi başarabiliyorlar. Biz insanlardan okulumuzu ve çocuklarımızı görmelerini ve ileride onlara iş imkanı sağlamalarını istiyoruz. Şu anda sadece sergiler sonucunda aldığımız siparişleri yetiştirebiliyoruz. İleriye dönük olarak esnaflardan gelen bu talebi değerlendireceğiz. İnsanlar bu eserleri gerek yardım gerekse beğendikleri için satın alıyorlar. Halkımızın okulumuza gösterdikleri bu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

nazilli
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?