26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Erkut'tan 'Bizim Bakkal' projesi

CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Feyzullah Erkut; "Nazilli, hipermarketlerin değil bakkal sepetlerinin sallandığı kent olacak" dedi.

Nazilli Belediye Tiyatro salonunda gerçekleştirilen "Organize perakendeye karşı, Nazilli esnafını savunuyor" adlı programda Nazilli esnafıyla biraya gelen CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Feyzullah Erkut, Nazilli Esnafına "Bizim Bakkal" projesini açıkladı.

Nazilli Bakkallar Odası yönetim organlarının ve esnafların yoğun olarak ilgi gösterdiği toplantıda Erkut "Esnafımız her gün sıkıntıyla kepenk açmakta, borç yükü altında ve bir de saldırgan yıkıcı holdinglerin, zincir mağaza gruplarının kendilerini ortadan kaldırmaya yönelik tehditleriyle boğuşmak zorunda kalmaktadır. Bir zincir market grubu kente girdiğinde istihdam sağladığı her 1 kişiye karşılık, kent yerleşik esnafından 20 kişiyi işsiz bırakmaktadır. Büyük bir alışveriş mağazası ise karşımızdaki, tüm bir esnaf grubu, Terzisinden manavına bakkalına kadar, Yok olma tehdidiyle karşı karşıyadır. İktidar ve onun anlayışındaki belediyecilik, yerleşik esnafını, çok uluslu bu soygun şebekelerine karşı korumamakta, tam tersine bu organize perakende sektörüne karşı, onları yalnız bırakmaktadır. Bizim sahip olduğumuz sosyal belediyecilik anlayışı, esnafını bu uluslar arası saldırganlara karşı savunan, yerli olanı ve onun taşıdığı değerleri gözeten, yerel ekonominin kontrolünün yerel olarak kalması gerektiğini düşünen bir anlayıştır."dedi

Erkut proje kapsamında, Bakkalları bir ortak tedarik zinciriyle bir araya getireceklerini, bir çağrı merkezi ile eve elden teslim ağı yaratacaklarını, bütün bu organizasyonun teknik alt yapısının yerel yönetim tarafından hazırlanacağını, organize perakendeye karşı yeni ve yaratıcı mücadele biçimlerini geliştireceklerini de vurguladı.

Toplantıda söz alan Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Özkul'da "Kriz nedeniyle esnafımız canıyla uğraşmaktadır. Nazilli'de esnaf intiharları korkutucu boyutlara ulaşmıştır. İktidarın kriz ve süpermarket yasasına karşı vurdumduymazlığına isyan etmemek mümkün değildir. Krize ve organize perakendeye karşı esnafın dayanışmaya ve bir araya gelemeye her günden daha fazla ihtiyacı vardır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:11:53
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 19:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?