18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Ertürk’ten müjde

ERTÜRK’TEN NAZİLLİLİLERE MÜJDE

Nazilli’de önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Türkiye’de yapılacak olan 25 hastaneden birisinin Nazilli’ye yapılacağını müjdeledi.

“Fizik Rehabilitasyon Hastanesi için Güzelköy’ün üst tarafında bulunan 350 Dekar araziyi Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden alıp Sağlık Bakanlığına aktardık” diyen Ahmet Ertürk, “Burada Romatizmal hastalıklar, Kemik Hastalıkları gibi daha çok Kaslarla ve kemikle ilgili sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımız için sanki Verem Savaş gibi Sanatoryum gibi hastane oluşturacağız. Türkiye’de bu hastanelerden 25 tane oluşturulacak. Türkiye’ye yapılacak olan 25 hastaneden 1 tanesini Aydın’ımıza kazandırdık ve Aydın’a kazandırdığımız hastanemizi de Nazilli’mize getirdik. 150 yataklı olacak hastanemize Güzelköy’den ve Nazilli’den bağlantı yolu yaparak ulaşımı da kolaylaştıracağız. Hastanemizin kurulacağı alan büyük olması bizim bu alanı çok iyi değerlendirmemiz için avantaj. Bu alana Termal Turizm düşünüyoruz. Kaplıca Turizmi dediğimiz Sağlık Turizminden de yararlanmayı düşünüyoruz. Bu Bölgemizde Termal Kuyumuz var. 155 derecelik bir kuyumuz var. Orda bir tanede Termal Otel yapmak suretiyle Sağlık Turizminden de faydalanmak istiyoruz” dedi.

Jeotermal konusuna da değinen Ertürk; “Jeotermalle ilgili konuda Maden Teknik Araştırma Enstitüsü Genel Müdürlüğü Sultanhisar, Nazilli ve Pamukören’de bu üç bölgede ihaleye çıkıyor. Bu üç bölgede Enerji üretilmesi için çıkılan ihaleden sonra biz bu bölgeleri tahsis alan firmalardan jeotermal seracılık, şehir ısıtması konusunda çevre belde ve belediyelerimizle müşterek bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu firmalarla Şehir ısıtmasında yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimize de seracılık alanında ve sağlık turizminde fırsatlara açık bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

ALZHEİMER SAĞLIK MERKEZİ 2010 YILINDA AÇILIYOR

Alzheimer Sağlık Merkezinin 2010 yılında açılacağını belirten Ertürk, “Sümer Restorasyon Alanında bulunan Sağlık Ocağı binasını Alzheimer Sağlık Merkezi yapmak istiyoruz. Bu merkez Türkiye’de bir ilk olacaktır. Bu Nazilli Kaymakamımız ve Nazilli Sağlık Grup Başkanlığımızın müşterek bir projesidir. Müştereken yapılan bu proje ile Alzheimer (Unutkanlık) hastalığına yakalanan insanların sabah 8 den akşam 5’e kadar bir arada olarak dostluk ve arkadaşlıklarını geliştirmelerine, yeni beceriler kazanmalarını için çalışacak. Bu konuyla ilgili Bakanlığa gerekli müracaatı yaptık. İnşallah 2010 yılı içerisinde bu merkezimizi açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

NAZİLLİ’YE FEN LİSESİ AÇABİLME SÖZÜNÜ ALDIK

Nazilli’ye Fen Lisesi açılması konusuna değinen Ahmet Ertürk; şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımızla bu konuyu görüştüm ve milli eğitim bakanlığımızdan Nazilli’ye Fen Lisesi için söz aldım. Türkiye’de Her ilde genelde merkezlerinde olan Fen Lisesi için 2. Fen Lisesi açılabilmesi sözünü almamız çok güzel bir olay. Eğer bu okulu yaptırabilecek bir hayırsever bulabilirsek Nazilli’nin Fen Lisesine kavuşması için bir sorun yok. Bildiğiniz gibi Nazilli’de 5 tane Anadolu Lisesi var. Bu konuda bir kaç temas kurduk. Şu anda sadece hayırsever bir vatandaşımızın veya vatandaşlarımızın ortaklaşa bu okulu yaptırmasını bekliyoruz”

Bayanlara yönelikte projeleri olduğunu açıklayan Ertürk; “Kadın Kolları Teşkilatı Başkanımız Ayşin Hittet ve yönetim kurulunun yoğun çabaları sonucu İsrafı Önleme Vakfının Mikro Kredi Şubesini Nazilli’ye açıyoruz. Ocak ayı sonuna doğru başlayacak olan proje ile ev kadınlarımız mikro krediler alarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Evinde örgü örmek isteyip de örgü alacak parayı bulamayan, el işi yapıp da satarak ailesine katkıda bulunmak isteyen bayanlarımıza mikro krediler vereceğiz. Bayanlarımızın ticarette daha aktif hale gelmesi için evlerinde yaptıkları el işleri ve örgüleri kurulacak olan pazarda satmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 12:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?