19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Esnaftan keşkek ziyafeti

ESNAFTAN GELENEKSEL KEŞKEK HAYRI

Nazilli Yeni Sanayi Sitesi esnafı 5 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen keşkek hayrı etkinliğini bu yılda sürdürdü.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’la birlikte çok sayıda meclis üyesi ve vatandaşın katıldığı keşkek hayrında 10 kazan keşkek kısa sürede tükendi.

Nazilli Sanayi Sitesinde 5 yıldan bu yana yapılan ve geleneksel hale gelen keşkek hayrı düzenlediklerini belirten sanayi esnaflarından Musa Yakut, “Nazilli’de çalışan ve aynı sokakta bulunan sanayi esnafları olarak beş yıl önce başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz keşkek hayrı geleneğimizi sürdürüyoruz. İmece usulü ile topladığımız para ile keşkek için gerekli olan et, buğday, ekmek, turşu gibi malzemeleri alıp kazanlarda keşkeğimizi hazırlayıp sanayi sitemizde bulunan esnaflarımıza ikram ederek kazancımızın bereketli, işlerimizin kazasız ve belasız, aynı zamanda da kazancımızın hayırlı olmasını diliyoruz. Bu yıl 10 kazan keşkek hazırlayıp 3 bin civarında esnafımıza ve vatandaşlarımıza dağıttık. Allah hayrımızı kabul etsin” dedi.

Esnafın düzenlediği keşkek hayrına katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, “Bu tür geleneklerimizi yaşatmak çok önemli bir olay. Nazilli sanayi çarşısı esnaflarımızın başlattıkları keşkek hayırlarını sürdürmeleri bizleri sevindiriyor. Ben bu organizasyonu gerçekleştiren esnaf arkadaşlarımızı kutluyor, hayırlarının ve dualarının Allah katında kabul olmasını diliyorum” diye konuştu.

ESNAFTAN GELENEKSEL KEŞKEK HAYRI
ESNAFTAN GELENEKSEL KEŞKEK HAYRI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 21:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?