30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Fatih Sultan'da 'ilk' heyecan

Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi 12. dönem mezunlarını verdi.

2008 yılı mezunu olan 101 öğrenci için muhteşem bir gece düzenleyen okul, velilerinde katıldığı eğlencede mezunlarını uğurladı.


1990 yılında eğitim-öğretime açılan, verdiği kaliteli eğitim nedeniyle yurt içinden ve yurt dışından taleplerin olduğu özel lise, katıldığı çeşitli dünya olimpiyatlarında elde ettiği dereceler ile Aydın'ın ve Nazilli'nin adını duyurmayı başarmıştı. Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesinde 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında beş bölümde öğrenim gören 101 öğrenci mezun oldu. 12 TM sınıfında öğrenim gören Zeynep Kömürcüoğlu ise okul birincisi olarak okulun yaş kütüğüne plaket çaktı. Öğrencilerin mezuniyet
gecesinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Hüseyin Erciyas, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin geleceğini gençlere emanet ettiğini ve velilerin de gençleri kendilerine emanet ettiğini ifade etti. Erciyas konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz de okul idaresi, öğretmenleri ve personeli olarak bu emanetinizi alıp gerek eğitim, gerekse öğretim alanında en güzel olanı en faydalı olanı onlara vermeye çalıştık. Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı en az kendi çocuklarımız kadar önemsedik, en az onlar kadar değer verdik. Artık gönül huzuru içinde emanetinizi sağ salim olarak size teslim ediyoruz" dedi.

öğrencilere hitaben konuşmasını sürdüren Erciyas, öğrencilere öğütlerde bulundu. "Gençler, artık orta öğretim hayatınızı tamamlamış bulunuyorsunuz. Şimdi kendi ayaklarınız üzerinde durma zamanınız geldi. Bundan sonra sizler ailenizden ve okulunuzdan aldığınız eğitimin gereği bu vatana, bu millete, bu devlete ve insanlığa sahip çıkma adına elinizden geleni yapacağınıza, size emanet edilen bu Cumhuriyetine bediyen yaşaması için gerekli gayreti göstereceğinize inancım sonsuzdur. Unutmayın ki bu vatan, bu millet, bu nesil, bu insanlık ve bu dünya sizlerden hizmet bekliyor. Yolunuz açık olsun" dedi. Okul müdürünün konuşmasının ardından katıldıkları olimpiyatlarda dünya üçüncüsü olan öğrenciler gösterilerini sundu. Okul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı gösterilerin ardından mezun olan öğrenciler sınıf sınıf çağrılarak mezuniyet belgeleri verildi. Binin üzerinde davetlinin katıldığı şölen sonunda havai fişekler eşliğinde öğrenciler mezuniyetlerini kutlayarak bazı öğretmenlerini ve arkadaşlarını havaya atarak eğlencelerini sürdürdüler.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 10:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?