18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Fidan dikip, aşure yediler

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ

Nazilli Latife Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından 200 adet zeytin fidanı dikildi.

Nazilli Yeni Sanayi Bölgesi’nde bir araya gelen Latife Hanım Ana Okulu öğrencileri, 200 zeytin fidanı dikerek büyüklerine örnek oldular.

Fidan dikme programına Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, Belediye Meclis Üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Latife Hanım Anaokulu Müdürü Hilal Pamukoğlu yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana fidan dikme etkinliğini sürdürdüklerini söyledi. Konuşmasında Nazilli Belediyesi’nden de diktikleri fidan alanının tel örgü ile çevrilmesini isteyen Pamukoğlu, “Öğrencilerimizin diktikleri zeytin fidanlarının zarar görmelerini istemiyoruz. Yoksa diktiğimiz fidanlarımız başıboş hayvanlar tarafından tahribata uğratılıyor ve öğrencilerimizin emekleri boşa gidiyor” dedi.

Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt yaptığı konuşmasında; “Nazilli Belediyesi olarak bu tarz sosyal projelerde her zaman yer almak isteriz. Okullarımızın her türlü isteklerini elimizden geldiği sürece yapmaya çalışıyoruz. Başkanımız Haluk Alıcık’ın eğitimci olması da okullarımıza verilen desteğin artmasına öncülük etmiştir. Latife Anaokulumuzun bu alanda yapmış olduğu fidanlığın etrafını da Nazilli Belediyesi olarak telle çevireceğiz ve o ağaçların zarar görmesini önleyeceğiz. Çocuklarımız büyüdüklerinde bu alana geldiklerinde bu güzel fidanların büyüdüğünü ve meyve verdiğini görecek. Bu duygunun çok özel olduğunu hissedeceklerdir” dedi.

Öğrenciler ve Aileleri tarafından dikilen 200 adet Fidan, Nazilli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de sulamadaki yardımı sayesinde kısa sürede yapıldı. Fidan dikiminin ardından misafirlere aşure ikram edildi. İkram sırasında anaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi velileri tarafından beğeniyle izlendi.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 23:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?