26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Gazze'de ölenler için dua ettiler

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sendikalar ve sivil toplum örgütleri İsrail’in saldırısı sonucu Gazze’de ölen 400’e yakın insan için dua edip cenaze namazı kıldı.

Cuma Namazı’na müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İsrail aleyhine sloganlar da atıldı.
Cami çıkışında katılımcı gruplar adına yapılan açıklamada; “Denizden havadan karadan yapılan yoğun bombardımanla şehit olan 400’e yakın Filistinli kardeşimiz için dua etmek, gıyabi cenaze namazı kılmak ve bu katliamı yapan katilleri lanetlemek için buradayız. İsrail tüm savaş ve insanlık değerlerini hiçe sayarak, çoluk çocuk demeden, yaşlı hasta ayırt etmeden, okulu hastaneyi camiyi dikkate alamadan, çağın en modern silahlarıyla, aylardır abluka altında hapis tutulan iki milyonluk bir halkın üzerine bomba yağdırmakta, adeta taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmamaya çalışmaktadır. Bunun adı savaş değildir. Bunun adı sadece Filistin halkının yok edilmesi de değildir. Bunun adı, Filistinlilerle birlikte insanlığın yok edilmesi, tüm kutsal değerlerin katledilmesidir. Biz eğitimci memurlar olarak tüm Türkiye insanımız gibi bu katliamlar nedeniyle İsrail’i şiddet ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın da katıldığı cenaze namazının ardından cemaat topluca Fatiha okuyarak şehitlere dua etti. Cami çıkışında saldırılar nedeniyle İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa a. turan IP: 78.135.14.xxx Tarih : 3.01.2009 15:23:01

güçlü bir ülke olamazsak eğer ancak bu tür katliamlara seyirci kalırız.sadece protesto edebiliriz.MEVLAM ordaki dindaşlarımıza yardım etsin insallah,elden dua etmekten başka bişey gelmiyor ne yazık ki.