17
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Geleneksel Deve güreşleri yapıldı

Nazilli iİlçesi İsabeyli Beldesi’nde düzenlenen geleneksel deve güreşlerinde 90 deve, İsabeyli Şırlanspor için güreş tuttu.

İsabeyli futbol sahasındaki güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 90 deve katıldı. Güreşlerde İsabeyli’den I.Özova, Bodrum’dan Geridonya, Germencik’den Karadayı, Aydın’dan Gezer, Bozdoğan’dan Özgür ve Sarayköy’den Küçükyılmaz isimli ünlü develer başüstü güreşlerinde güreşerek yaptıkları birbirinden güzel oyunlarla seyircileri coşturdu. Güreşleri Nazilli Kaymakamı Salih Keser, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim birlikte izledi.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, bu yıl ikincisini düzenledikleri deve güreşlerinden elde edilen geliri beldenin futbol kulübü olan İsabeyli Şırlanspor’a vereceklerini belirterek, "İsabeyli Şırlanspor beldemizi futbolda başarı ile temsil etmektedir" dedi.

Nazilli Kaymakamı Salih Keser ise, bu tür etkinliklerin sosyal açıdan bulundukları bölgeleri tanıma ve tanıtma açısından çok önem olduğunu söyledi.

nazilli
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 08:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat öztunç IP: 212.175.115.xxx Tarih : 17.02.2007 11:01:38
devegüreşleri hersene yapıldıhıahlde daha hala devler tek ypatıgında çoğu insan bilmiyor bunun inde bilgilendirmelri için bişeyler yapılmasını riça ederim.