29
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Gençler geleneklerini yaşatıyor

Nazilli Ülkü Ocaklarında sürdürülen haftalık programlar geleneksel şekilde sürüyor. Her hafta yapılan şehitler ve diğer ölüler için Yasin-i Şerif okunması ve ikramlarda bulunulması geleneğine ülkücü gençler büyük ilgi gösteriyor.


Nazilli ülkü ocaklarında geçtiğimiz akşam yapılan buluşmada geleneklerini yaşatmak için bir araya gelen ülkücü gençler, Yasin-i Şerif okuyarak dualar ettiler. Yasin şerif gecesinin ertesi akşam da geleneğimizi yaşatmak ve sosyal etkinlik kapsamında çiğ köfte yoğuran gençler, çiğ köfte ile birlikte saz eşliğinde türküler ve maniler söylediler.


Geleneksel gecelerle ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Kaya, öncelikle kendilerini bugünlerde buluşturan yüce Allah’a şükrettiğini ifade ederek “Öncelikle ocağımıza gelen genç arkadaşlarımıza, kardeşlerimize; imanlı, geçmişine bağlı, büyüğünü bilen, büyüğüne sevgi gösteren, işinde en iyi olması gerektiği anlatan vatanını milletini seven, hayırlı bir evlat, hayırlı bir iş adamı, hayırlı bir örnek ağabey olmaları yolunda bir şeyler vermeye gayret ediyoruz. Ocağımızda her perşembe akşamı Yasin-i şerif okunuyor. Genç arkadaşlar, ertesi akşamları da geleneklerimizi yaşatmak bir veda olmak adına sosyal etkinlik düzenliyor. Burada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?