20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Halkbank’tan TSO üyelerine kredi

Halkbankası Nazilli Şubesi ile Nazilli Ticaret Odası arasında kredi protokolü yapıldı.

Nazilli Ticaret Odasında yapılan protokolü, Nazilli Halkbank Şube Müdürü Ahmet Baklan, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Gacar ile Ticaret Odası Meclis Başkanı Gültekin Kılınç birlikte imzaladılar.

Nazilli Halkbank Şube Müdürü Ahmet Baklan yaptığı açıklamada “Halkbank ülke genelinde başladığı ‘Ticaret ve sanayi odalarına yönelik destek’ programı kapsamında Nazilli Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, oda üyelerine uygun koşullarda kredi desteği verecektir. 70 yıldan bu yana Türkiye’nin ilk KOBİ Bankası olan Halkbank Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi ve ticaret odaları ile protokol imzalayarak Kobilere verdiği desteği Nazilli Ticaret ve Sanayi Odası ile de sürdürmektedir. Bankamız son bir yıl içerisinde Ticaret ve Sanayi Odalarına yaklaşık 1,3 milyar YTL kredi kullandırmıştır. Kullandırmaya da devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Oda üyelerine 36 ay vadeli ve 500.000 YTL limitli kredi kullanım imkanı sağladıklarını ve faiz oranının, normal kredilerimize uygulanan orandan binde iki daha düşük olduğunu kaydeden Baklan “KOBİ tanımına giren firmalara sadece Halkbank’ta yüzde 5 BSMV muafiyeti uygulandığı da dikkate alındığında, bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantajı sağlamaktadır” dedi.

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gültekin Kılınç ise “Nazilli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Halkbank ile birlikte imzaladığımız kredi sözleşmesi ile odamız üyeleri yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemesiz dönemli, 84 ay vadeli, orta ve uzun vadeli proje kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar bir yıl ödemesiz dönemli Finansal Destek Kredisinden de faydalanabileceklerdir. Bunun üst limiti ise 3 milyon YTL’dir. Yine protokol kapsamında ayrıca azami bir yıl vadeli, yıllık yüzde 1,5 komisyon oranı ile teminat mektubu kredisi de kullandırılacaktır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?