18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

İhale çetesine darbe

HASTANE KANTİN İHALESİNE FESAT KARIŞTIRAN ÇETE’YE DARBE

Nazilli Emniyet Müdürlüğü tarafından, bir çetenin hastanelerin kantin ihalelerine fesat karıştırıldığı ve başkalarının ihaleye katılmalarını engellemeye çalıştıkları iddiası ile yapılan operasyonda adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5’i tutuklandı

Edinilen bilgilere göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde, Nazilli KOM Grup Amirliğince yapılan projeli çalışma neticesinde, kantin ihalesine katılan G.K., B.Ü. ve A.Ü. isimli şüphelilerin bu ihalelere fesat karıştırdıkları ve başkalarının ihaleye katılmalarını engellemeye çalıştıkları bilgilerinin elde edilmesi üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde Nazilli KOM Grup Amirliği’nce geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

8 AY BOYUNCA DELİL TOPLANDI

Başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 8 ay boyunca yapılan takip sonucunda devam eden Nazilli Devlet Hastanesi kantin ihalesi sürecinde, şüphelilerin ihalelere ayrı ayrı teklif verdikleri halde birlikte hareket ettikleri, ihaleye katılmak isteyenlerin ihaleye katılımını engelledikleri, önceki tarihlerde yapılan ve iptal edilen aynı yer ile ilgili ihalelerde çok yüksek teklif vererek, ihaleyi kazandıkları halde bedellerini zamanında yatırmadıklarından dolayı yapılmış olan ihalelerin iptal edilmesini sağladıkları tespit edildi. Elde edilen suç delillerinin operasyon için yeterli olduğunun anlaşılması üzerine, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emri ile 29 Aralık 2010 günü yapılan operasyonla G.K., B.Ü., A.Ü., H.Ü., T.B., H.Ş., A.O., M.O.K., M.E.E., Z.K., Y.K., H.K. isimli toplam 12 şüpheli yakalandı. H.E. isimli 13. şüphelinin halen Nazilli E-Tipi Kapalı Cezaevinde başka bir suçtan dolayı tutuklu olduğu öğrenildi. Yakalanan 12 şüpheliden ifadeleri alınan; G.K., B.Ü., A.Ü., H.Ü., T.B., H.Ş., A.T., ve M.O.K. olmak üzere toplam 8 şüpheli Nazilli Adli Makamlarına sevk edildi.Şüphelilerden, G.K., B.Ü., A.Ü., T.B. ve M.O.K. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Nazilli E-Tipi Cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü halkımızın huzur ve refah içerisinde yaşaması ve Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunma konusunda suç örgütleri ve kaçakçılık suçları ile etkin bir şekilde mücadele etmeye devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?