26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

İsabeyli tırmanma yarışı tamamlandı

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ayağı olan "İsabeyli Tırmanma Yarışları" bugün tamamlandı.

Şampiyona İsabeyli Beldesi ile Çobanlar köyü arasında 6 kilometrelik asfalt parkurda yapılan ralli de Nazilli, İsabeyli ve çevre köylerden yoğun ilgi gördü. Zorlu bir parkurda mücadele eden 14 yarışmacı Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın yarış bayrağını sallaması ile startı başlattılar.

Yarışmanın ilk etabında 14 numaralı Şahap Besci yönetimindeki Opel Corsa araç finishi geçtikten sonra hızını kesmeyince finish çizgisinden sonraki virajı alamayarak file bariyerleri yırtıp dağa çarptı son anda firen sıkan araçta ön kısımda oluşan hasarı teknik ekipleri hasarlı kısmı değiştirerek 2. etaba aracı hazır ettiler.

Yarışı izlemeye gelenler arasında Nazilli’den biri 102, diğeri 103 yaşında olan iki yaşlı da yarışı izleyenler arsındaydı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın daveti ile Yarış alanına gelen 102 yaşındaki Mustafa Kingir , 103 yaşındaki Bekir Adalığ, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ralli heyecanı yaşayanlar arasındaydı .

Yaşlıların yarış arabasına binmesi de yarışçılar ve köylüler arasında espiri konusu oldu. Parkurunun bitişinde (finishinde) yarışçılara Çobanlar köyü halkı ağırlamak için seferber oldu. Gözleme ve ayran ikramı ile yarış ekiplerine ve konuklarına ikramda bulunan köylüler de ralli heyecanına ortak oldular.

2. parkurda kötü bir olayın yaşanmaması herkesi mutlu etti. 3. İsabeyli Şırlan Tırmanma yarışı 14.30 civarında son yarışmacının finişi geçmesi ile son buldu. Hakem heyetinin kısa sürede hazırladığı sonuçlara göre kategori 1’de 2 numaralı Fiat Palio’su ile M.Can Ekin toplamda 10.15’lik derecesi ile, kategori 2’de 7 numaralı Hondası ile Tunç Tuncer toplamda 9.17 ile, kategori 3’te 12 numaralı Mitsubishi Evo 9 ile Tolga Çilingir 8.27 derecesi ile ve son olarak kategorisinin tek yarışmacısı olan 4. Kategoride 15 numaralı Ford ile Mithat Diker 10.48 ile birinci oldu.

Kupa töreni öncesi konuşan İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim “ Şırlan Tırmanma Rallimizin 3. sünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rallimizde korkulacak bir kaza yaşanmaması bizleri mutlu etmiştir. Yarışmaya katılan Yarışmacı arkadaşlarımıza ve yarışa gelen halkımıza teşekkür ederiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 23:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?