31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Işıklar'da yangın faciası

IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI

Nazilli'ye bağlı Işıklar köyünde çıkan yangında, dört ev kül oldu. Yangının başladığı evde yalnız yaşayan Hüseyin Sarıoğlu (76) yanarak öldü. 400 haneli köy çıkan yangında büyük tehlike atlattı. Hasarın yaklaşık 150 bin TL'yi geçtiği, yangının sobadan kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.

Nazilli'ye 21 kilometre mesafedeki dağ köyü Işıklar'da saat 03:15 sıralarında yangın başladı. Dayısının sesiyle uyandığını ifade eden Fatma Tutar; "Dayımın çığlıklarını duyduğumda yatağımdan fırlayıp pencereden baktım. Evin yandığını görünce eşimi uyandırdım. Hemen yardıma koştuk. Yangın giriş odada çıktığı için içeri giremedik. Muhtara haber verdik ve elektriği kesmesini söyledik. Bu sırada yangın bitişikteki evlere sıçramıştı" dedi. Köylülerin havaya ateş açarak yangını birbirlerine haber verdiğini

belirten Fatma Tutar, şöyle konuştu: "Tüm köylü yardıma koştu. Bu sırada dayımın çığlıkları bir süre sonra kesildi. Arka odada yattığı için kendisini göremedik. Giriş odada zeytinyağları olduğu için yangın bir anda büyüdü. 10 yıl önce eşi öldükten sonra iki kez yangın tehlikesi atlatılmış ve büyümeden söndürmüştük."

Işıklar Köyü Muhtarı Nurettin Karabulut, yanan evlerin yanına geldiğinde yangının büyüdüğünü ifade edip şunları söyledi: "Köyümüzdeki evler birbirine bitişik olduğu için mahallenin tamamen yanma tehlikesi vardı. Evlerin bulunduğu bölgede dik yamaç olduğu için sokak yoktu. Dik taşlı patikalar nedeniyle ilk sokağa 200 metre mesafedeydi. İtfaiyeyi çağırmamıza rağmen müdahale edilmesi zor olacağı için bir yandan da orman işletme müdürlüğünden yangın söndürme helikopteri istedim. İtfaiye 30 dakikada köye ulaştı ve zor koşullarda 200 metre hortum döşeyerek yanan evlere müdahale etmeye başladı. Bütün köylü ellerindeki kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı. Üç saatin sonunda yangın kontrol altına alınarak köyümüzün tamamı yanmaktan kurtarıldı. Allah korudu, büyük tehlike atlattık."

Eşini 10 yıl önce kaybeden Hüseyin Sarıoğlu'nun iki çocuk babası olduğu ve manavlık yaparak hayatını kazandığı ifade edildi. Yakınları tarafından 50 bin TL üzerinde parası olduğu belirtilen Hüseyin Sarıoğlu'nun, parasını kurtarmak isterken evden çıkamamış olabileceği belirtildi. Hüseyin Sarıoğlu'nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İlk olarak Hüseyin Sarıoğlu'nun evi yanarken yan evlere de sıçramasıyla birlikte oğlu İdris Sarıoğlu'nun ardından yine akrabası Erkut Tutar ve Ali Tutar'ın da evleri ile eşyalarının yandığı öğrenildi. Yedi yıl önce evlenen Ali Tutar, eşi ve iki çocuğunun yangında son anda kurtarıldığı ama çeyiziyle birlikte hiçbir eşyalarını kurtaramadıkları öğrenildi.

Evi yanan aileden Erkut Tutar'ın da 3 yıl önce doğan erkek çocuğuna, çok sevdiği Kaymakam Caner Yıldız'ın ismini koyduğu öğrenildi.

AİLELERİ EVSİZ BIRAKMAYACAĞIM

Sabahleyin Işıklar köyüne gelen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, itfaiye ekipleri, ilçe jandarma bölük komutanı yüzbaşı Seydi Salman ve köy muhtarı Nurettin Karabulut'tan yangınla ilgili bilgi aldı. Ailelere ve köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yıldız, şöyle konuştu: "Işıklar köyümüz, ilçemize en uzak ve en kalabalık köylerimizden biridir. Evler birbirine çok yakın ve dik yamaçta kurulduğu için yangına müdahale de çok zorlanıldı. Olayı baştan sona kadar takip ettik. Bir kaybımız var. Evsiz kalan

ailelerimize kaymakamlık olarak sahip çıkacağız ve onları evsiz bırakmayacağız. İtfaiye ekiplerimize, köylülerimize ve jandarma ekiplerimize çabalarından dolayı teşekkür ediyorum."

IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
IŞIKLAR KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA DÖRT EV YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 19:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?