30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

'Kandırılmaya tahammülümüz yok'

Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İsabeyli Beldesi’nin Nazilli’ye bağlanması ile ADÜ Sümer Kampüsü’nün ilçeden taşınması konularında yaşanan tartışmalara son noktayı koydu. İsabeyli dosyasının Danıştay’a sunulduğunu ifade eden Başkan Kaplan, gelecek karara göre hareket edeceklerini belirtti.


ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin İsabeyli’ye taşınması konusunda da girişimlerinin devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, bu konuyu kökten çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Ortada bir kazan kaynatılmaya çalışıldığını iddia eden Kaplan, “Ben bu meselede sözlere inanılmayacağını, yüksek öğrenimimize siyasetin karıştırıldığını üzülerek gördüm. Bu sorun ortaya çıktığında Sayın Rektör bana derslik sayılarının yetersiz olduğunu, belediye olarak derslik temin etmemiz halinde fakültenin Nazilli’de kalacağını ve öğrenci sayısının arttırılacağını söylemişti. Biz o dönemde de sonrasında da f6akülte Nazilli’de kalmasını isterken İsabeyli’ye yeni bir fakülte ya da meslek yüksek okulunun gitmesini istiyorduk. Çalışmalarımız hem Nazilli’nin hem de İsabeyli’nin çıkarlarını korumak adınaydı. Meslek yüksek okulunun İsabeyli’ye gitmesi ile doğacak derslikleri ve yeni yapılan derslikleri göz önüne alarak öğrenci sayısını arttıracağı sözü verilmişti. Yapılacak bu çalışma ile İsabeyli’ye bin civarında öğrenci gidecek, Nazilli’deki öğrenci sayısı beş bine çıkarılacaktı. Hemen ardından bir milyon YTL bedelle 15 derslik ilavesi yaptırmak için harekete geçtik. Şimdi gördük ki bunlar hep bizi oyalamak için yapılmış. Konuşulanlar, verilen sözler hep zaman kazanma taktikleriymiş” dedi.


ARTIK KANDIRILMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Fakülte konusunda kendisinin kandırıldıklarını savunan Kaplan, artık kandırılmaya tahammüllerinin olmadığını kaydederek “Bu konuda birçok toplantı yaptık ve bu toplantılarımızda İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim bana ‘Başkanım bizim fakültede gözümüz yok, biz öğrenci istiyoruz’ derken diğer taraftan protokoller imzalamış, projeler hazırlamış. Bunlar hoş şeyler değil, bu yapılanlar bize sözlere güvenilmeyeceğini, işlerimizi resmi kanaldan yapmamız gerektiğini gösterdi ve bundan sonra onu yapacağız. Polemiklere girmeyecek icraat yapacağız. Kuvvet Erim nasıl İsabeyli’nin hakkını aradığını söylüyorsa, bende Belediye Başkanı olarak Nazilli’nin haklarını almak için çalışıyorum. Bunu yaparken İsabeyli’nin çıkarlarını da asla göz ardı etmiyorum” diye konuştu.


DOSYAMIZI İLGİLİ BAKANLIĞA SUNDUK
Fakültenin taşınacağı haberleri yaklaşık bir yıl öncesinden itibaren gündeme geldikten sonra İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim’in kendisi ile uyumlu bir tutum sergilediğini hatırlatan Kaplan, şunları söyledi: “Belediye kanununda yapılan düzenleme ile 5 kilometre çapındaki alanda kalan yerleşim birimlerinin bağlanması çalışmalarında Kuvvet Erim bana ‘Başkanım benim 1 döneme daha ihtiyacım var, İsabeyli’yi bu kapsama aldırmayın’ demiş ve bende olumlu bakmıştım. Şimdi gördüm ki bu isteklerin arkasında başka niyetler varmış. Bunun üzerine dosyamızı tamamlayarak ilgili Bakanlığa Başkan Yardımcım Fatih Demir ile elden göndererek İsabeyli’nin Nazilli’ye bağlanması için gerekçeli kararlarla talebimizi sunduk. 11’inci madde gereği bu birleşimin Nazilli’nin geleceği adına gerekliliğini belirttik. Son kararı Danıştay verecek. Geri döner mi bilmiyorum ama, şu ana kadar geri dönmüş bir dosya yok ve bu şekilde birleşim yapmış 4 tane il örneği var. Bunların bize en yakın örneği, Denizli Belediyesi’dir. Şimdi hep birlikte bekleyip sonucunu göreceğiz”

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?