20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Keneye son kurban Nazilli'den

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesi ile kaldırılan bir kişi 48 yaşındaki Kadir Özsoy hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti ile Atça Beldesi'nden Nazilli Devlet Hastanesi'ne getirilen 48 yaşındaki Kadir Özsoy müşahede altına alındı. Şahşın yapılan ilk muayene kan tetkikinde, bulguları birbirine benzeyen KKKA veya anssefalid (beyin iltihabı) şüphesi ortaya çıktı.
Dün saat 18.30 sıralarında bilinci kapalı olarak hastaneye gelen Kadir Özsoy ilgili servislerdeki tüm hekimlerin kontrolünden sonra yoğun bakıma alındı. Hasta yaklaşık 14 saat sonra hayatını kaybetti.


Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fikri Özçetin yaptığı açıklamada “Hastamız dün akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti ile yakınları tarafından hastanemize getirildi. Kan örneklerini aldık. Yaptığımız 3 ayrı tetkikte KKKA ve Beyin iltihabı denilen hastalığın bulgusuna benzer sonuçlar aldık. Örnekleri daha detaylı incelenmesi amacıyla Ankara'ya gönderdik” dedi.


Bu arda Kadir Özsoy'un cenazesi için özel tabut hazırlandığı ve hastalık şüphesi nedeniyle özel eğitim almış görevliler tarafından yıkanıp define hazırlanacağı bildirildi. Öte yandan Nazilli Devlet Hastanesi'nde tetkikler sonuçlanıncaya kadar herkesin maske takacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 18:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?