29
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Kimsesiz çocuklara jest

Nazilli Belediyesporlu futbolcular Ramazan ayı dolayısıyla Teknik Direktörleri Hakkı Aslan nezaretinde İsabeyli’de bulunan 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda barınan 84 öğrenciyi ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi.


Ramazan ayı nedeniyle kimsesiz çocukları sevindirmek amacıyla aldıkları hediyelerle birlikte İsabeyli’deki yurda gelen futbolcular, çocukların müthiş sevinç gösterileri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Nazilli Belediyesporlu futbolcular ve yuvada barınan çocuklar birbirlerine sarılarak duygulu anlar yaşadı.
Yuvada kalan çocukların durumu hakkında bilgiler veren Okul Müdiresi Asude Alkoç, “Yurdumuzda 52’si çocuk yuvasında, 32’si kız yetiştirme yurdunda olmak üzere 84 öğrenci bulunuyor. İlk kez çocuklarımıza bir sporcu grubu gönüllerini almaya geliyor. Bu olay bizi ve çocuklarımızı çok duygulandırdı. Spora aşırı derecede meraklı öğrenciler olduğu ve hatta 7 öğrencimiz güreşte ve jimnastikte iyi dereceler almasına rağmen ne yazık ki okulumuzda beden eğitimi öğretmeni bulunmamakta. Bu konuyu ilgili yetkili makamlara ileterek acil bir beden eğitimi öğretmeni atanmasını istedik. Unutulmasın ki Pekin Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk gümüş madalyayı kazandıran çocuk, yetiştirme yurdunda yetişmiş haltercimiz Sibel Gürel’dir. Futbolda, atletizmde, jimnastikte ve güreşte, buradan Türkiye çapında sporcuların yetişeceğine inanıyorum” dedi.


Futbolcu ağabeylerinden hediyeleri alan küçük çocuklar onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra futbolcularla maç yapan minikler, attıkları her golün ardından sevinçlerini ağabeyleriyle paylaştı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?