22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Köy okulları bakıma alındı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan 54 köydeki ilköğretim okulları bakıma alınıyor. KÖYDES Projesi kapsamında ilçeye bağlı 54 köydeki ilköğretim okullarının tadilatı için 60 bin YTL ödenek ayrıldığını belirten Aydın İl genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, "Çocuklarımızın daha nezih bir ortamda öğrenimlerini sürdürmesi için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi. 

Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Dağaşan ve köymuhtarları ile değişik köy okullarında incelemelerde bulunan Aydın İl Genel meclisi Üyesi Ahmet Eker ilçe genelindeki tüm eksiklerin tespit edildiğini ve tadilat çalışmalarının başlandığını söyledi. 

Proje kapsamında ilk olarak ilçeye bağlı Aksu, Aşağı Yakacık, Bağcıllı, Karahallı, Pirlibey, Güzelköy, Bekirler ve Dallıca Köyü ilköğretim okullarındaki acil onarım çalışmaları başlandı. KÖYDES Projesi kapsamında verilen destekle köylerdeki ilköğretim okullarının eğitim ve öğretimde modern bir yapıya kavuşacağını belirten İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda KÖYDES'in desteğiyle çıkartılan 60 bin YTL'lik ödenekle köylerimizdeki okullarda tadilat çalışmalarına başladık. Yaptığımız keşifler sonucunda 14 yıl öncesine kadar birçok okulumuzda bir tek çivi bile çakılmadığını gördük. 

Okullarımızdaki bir çok tuvalet kullanılamayacak durumda. Milletvekilimiz Ahmet Ertürk'ün çabalarıyla aldığımız desteği, bu okullarımızın tadilatında kullanacağız. İlk olarak Aksu ve Aşağı Yakacık köylerinin yakıt sistemini fuel oil sistemden katı yakıt sistemine dönüştüreceğiz. Daha sonra da adı geçen okullarımızın acil ihtiyacı olan eksiklerini en kısa sürede tamamlayacağız. KÖYDES ve köy muhtarlıklarının desteğiyle Nazilli'ye bağlı olan 54 köyümüzde bulunan okulların tamamını modern birer eğitim ve öğretim yuvası haline getirilecek" dedi. 

Bu arda Hasköy'de 12 derslikli ilköğretim okulu yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydeden Eker Özel İdare'den çıkartılan 540 bin Ytl'lik ödenek ile okulun 5 ayda tamamlanarak 2007-2008 Eğitim- Öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 16:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla koç IP: 88.242.69.xxx Tarih : 15.05.2007 10:27:46
en önemlisi okullarımız herkes sayip çıksın ne gerekiyorsa yapılsın saygılarımla mehmet ağar dyp genel başkanılığı