29
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Kubilay'ın torunu durumdan rahatsız

Menemen ilçesinde 23 Aralık 1930 yılında katledilen Kubilay'ın Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan torunu Mustafa Kubilay; dedesinin isminin çeşitli kesimler tarafından kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, "Kubilay, soyadını kendi çıkarımız için hiç kullanmadık" dedi.

Geçen 23 Aralık'ta Ulusalcıların dedesinin adını kullanarak Menemen'de düzenledikleri mitingden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade eden Mustafa Kubilay, "Dedem Mustafa Fehmi Kubilay için Menemen'de düzenlenen törenlere 20 yıldan bu yana katılıyorum. Geçen yıl düzenlenen törenler organize edilen miting nedeniyle geçen yıllara göre kalabalıktı. Bazı grupların kendi çıkarları için dedemi kullanması beni ve ailemizi rahatsız etti. O gün orada yapılan törenlerin amacı belliydi. Bu durumu siyasete alet etmesinler. O gün Kubilay'la ilgili olmayan bazı konulara değinilmesi bizi üzdü. Eğer böyle bir organize yapacaklarsa ayın başka gününde yapabilirlerdi. Ama 23 Aralık'ta olması onların da işine geliyor" diye konuştu.

Nazilli Belediyesi'nde memur olarak çalışan 45 yaşındaki Mustafa Kubilay, bugüne kadar 'Kubilay' unvanını hiç kullanmadıklarına işaret etti. "Kubilay, soyadından gurur duyuyoruz" diyen Kubilay, şunları söyledi:

"Babam hiçbir zaman soyadını kullanarak bir şey yapmazdı. Ne aile içinde ne de bir başka yerde. Bu soy ismini bugüne kadar menfaat ve çıkar yönünde hiç kullanmadık. Öyle ki Menemen Belediye Başkanı her yıl törenlere rahat katılabilmemiz için bir araç göndermeyi teklif ediyor. Ancak belediye bütçesine yük olmamak için çoğu kez biz bu teklifi geri çeviriyoruz. Nazilli Belediyesi'nde işe başlarken bile soyadımızı kullanmayı hiç düşünmedim. Bir tanıdığımız bana 'Belediye memur alacak, sınavlara gir' dedi.

Aynı dönem ablamda belediyede çalışıyordu ama o bana sınav açılacağını bile söylemedi. Bende sınava müracaat ettim ve kazandım. Gerek işe girmemde gerekse daha sonraki iş hayatımda soyadımızı hiç ön plana çıkarmadım"
Son dönemde dedesinin adını kullanarak çıkar sağlamak isteyenlerinin durumunu trajikomik bulduğunun altını çizen Kubilay, bu durumu asla tasvip etmediğini ve herkesin Türkiye için en iyi yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?