22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç , Aydın'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, memleketi Aydın'ın Nazilli İlçesinde katıldığı programlarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hükümetin icraatlarından söz eden Koç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yaşananlardan söz ederek "Bizim demokraside tek güvencemiz halkımızdır. Bizleri ıslık çalarak protesto edenlere halkımız ıslık çalarak güle güle diyecek" dedi.

Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk, Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Mesut Özakçan, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılışında konuşan Nazilli Polis MYO Müdürü Yaşar Özen, bu dönem okullarından toplam 283 öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Polislerin mezuniyet töreninde konuşan Koç, mezun olan polisleri zor görevlerin beklediğini ifade etti. Polisin muhatabının ya suçlu ya da suça muhatap olanlar olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu: "Bu sebepten siz daha sabırlı daha kibar ve daha güler yüzlü olacaksınız. Devletin gücünü bu sabır ve güler yüz içinde kuvvetlice göstermek mecburiyetinde olan bir mesleğin genç temsilcilerisiniz. Sizi ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Türkiye'nin en genç yaşta emniyet müdürü olan bir meslektaş ağabeyiniz olarak konuşuyorum. Aldığınız bu zor görevi layıkıyla yerine getirmelisiniz" dedi.

Bakan Koç daha sonra okulda dereceye giren öğrencilerin diploma ve hediyelerini verdi. Mezuniyet töreninden sonra Sevindikli köyünü ziyaret eden Koç, burada köylü vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Koç, yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, siyasi parti liderlerine yüklendi. Son 2 aydır yaşananları halkın yakından takip ettiğini belirten Koç, 23 dönemde de en fazla kadın milletvekilini kendilerinin çıkaracağını söyledi. Koç, konuşmasında KÖYDES projesine değindi, sadece imarzedelere 11 katrilyon ödediklerini söyledi.

Demokraside bir tek güvencelerinin halk olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu: "Hanımıyla erkeğiyle Türk insanına güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları biliyorsunuz. Biz seçelim dedik kabul etmediler. Millet seçsin dedik, hayır seçtiremezsiniz dediler. Peki kim seçecek? Sen, ben, bizim oğlan. Arkadaşlar bundan sonra sen, ben, bizim oğlan olmayacak. Bizim Ahmet, bizim Mehmet, bizim Ayşe ve Fatma olacak. Islık çalarak seçimi kazanacağız. Niye, çünkü onlar sandıktan kaçarak bize ıslık çalarak
yaptıkları protestoya karşılık, millet onlara ıslık çalarak güle güle diyecek."

Demokrasi yıldızlarıyla geceleri aydınlatacaklarını anlatan Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "O yıldızların yanında muhakkak hilal olacak. Biz ayına yıldızına kurban olduğumuz bayrağımızı yalnız Ereğli'de değil Elazığ'da da yalnız Hakkari'de değil Hatay'da da her yerde aynı aşkla aynı şevkle dalgalandıran tek partiyiz. Çünkü biz Hakkarilinin de Egelinin de Edirnelinin de Trabzonlunun da partisiyiz. Biz Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün dediği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Ne Mutlu Türküm diyen herkesin partisiyiz. Sizlere hizmet etmekten başka hiçbir aşkımız ve heyecanımız yok."
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 18:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?