23
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Mahkumların göz nuru YTL'ye dönüştü

Nazilli E Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülerin el sanatları ürünleri, Nazilli Adliyesi’nde sergilenerek satılıyor. Mahkum ve tutukluların el emeği göz nuru ürünleri, makbuz karşılığında satılarak paraları da kendilerine teslim ediliyor.

Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalmakta olan tutuklu ve hükümlülerin göz nuru dökerek yapmış oldukları birbirinden güzel ürünler, Hükümet Konağı’nda bulunan adliyenin bodrum katında sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Mahkum ve tutukluların el emeği göz nuru ürünleri, makbuz karşılığında satılarak paraları da kendilerine teslim ediliyor.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan, "Evimizde kalmakta olan tutuklu ve hükümlü vatandaşlarımızın yapmış oldukları birbirinden güzel sanat eserleri, arzu eden vatandaşlarımıza cezaevi görevlilerimiz tarafından makbuz karşılığında satılıyor. Tutuklu ve mahkumlar, bu sayede para kazanma imkanına sahip oluyor. Satılan eserlerin paraları da kendilerine teslim ediliyor" dedi.

Başsavcı Çalışkan, uygun bir yer olmaması nedeniyle, bu ürünler için reyon açamadıklarını, bu nedenle Hükümet Konağı’nın bodrum katında sergilemek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 20:18:41
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 20:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?