27
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Minik Kasparovlar yarıştı

Nazilli’de ilki gerçekleştirilen ve 260 satranççının katıldığı ilk satranç turnuvası büyük ilgi gördü.

Aydın ve ilçelerinden turnuvaya katılan öğrenciler gün boyu süren turnuvada rakiplerini yenebilmek için beyin jimnastiği yaptı. Turnuvada dereceye giren ilk şampiyonlara madalya, altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Aydın Satranç İl Temsilciliği ve Aydın Barosu Nazilli Temsilciliğinin sponsorluğunu üstlendiği 1. Nazilli Satranç Turnuvası, 5 kategoride 260 yarışmacının katılımı ile gerçekleşti. Nazilli Belediye Nikah Salonu ve Ahmet Şensan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen turnuvayı Nazilli Belediye Başkan Vekili Dr Hilmi Volaka, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Süleyman Bülbül, İlçe Spor Müdürü Güven Eker, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Mustafa Bozkır, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda satranç sever izledi.

Gün boyu yapılan müsabakalarda yarışan çocuklar kadar veliler de ter döktü. Aydın Satranç İl Başkanı Ali Kıcalı, Başkan Yardımcısı Nazilli İlçe Başkanı Ali Duman ve satranç hakem heyetinin nezaretinde düzenlenen turnuvaya Aydın merkez ve ilçelerinden madalya için gelen yüzlerce öğrenci kıyasıya mücadele etti.

Minikler kategorisinde yapılan müsabakalarda birinciliği Kaan Sakarya Varol, ikinciliği Yiğit Kaan Coşkun, üçüncülüğü Yiğitcan Özcan aldı. Küçükler kategorisinde birinciliği Burak Efe, ikinciliği Hüseyin Çoban, üçüncülüğü Nebil Sami Kızıltaş aldı. Yıldızlar kategorisinde birinciliği Ege Gedikli, ikinciliği İshak Aydın Bostancı, üçüncülüğü Olcay Ayas aldı. Gençler kategorisinde birinciliği İlkin Mikayilov, Melik Fırat İkis, üçüncülüğü Şükrü Büker aldı. Minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversiteliler kategorilerinde ilk ona giren yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri verdi.

Etkinliğin sonunda konuşan düzenleme komitesi üyesi Mustafa Bozkır, satranç sporunun gelişmesi için bu yarışmanın bundan sonra geleneksel hale getirilerek sürdürüleceğini ifade etti. Bozkır, “Önümüzdeki yıl turnuvaya 500’ün üzerinde katılım bekliyoruz. Çocuklarımızın zihinsel gelişimini önemli ölçüde artıran bu sporun yaygınlaşması için dernek olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Satrancın; Aydın başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gençlerimizin bu sporu yapmasını önemle istiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 09:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?