18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Minikler bu kez sanayideydi

Nazilli’de anaokulu öğrencileri meslek gezileri kapsamında sanayide incelemelerde bulundular.

‘Alet ve makineler’ konusunu içeren meslek guruplarını tanıma kapsamında üretim yapan fabrikaları gezmeyi sürdüren öğrenciler Türkiye’nin en önemli piston imalat fabrikasını da ziyaret ettiler. Pistonların imalatını baştan sona izleyen öğrenciler, içten yanmalı motorların nasıl hareket edebildiğini öğrendiler.

‘Alet ve makineler’ konusunu işledikten sonra pratikte de bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Okul Müdiresi Nursen Dankı, eğitim öğretim açısından yıllık programlarında sosyal içerikli bu tür gezileri gerçekleştirdikleri belirtti.

Dankı “Nazillimiz alet ve makineler konusunda önemli değerlere sahip. Türkiye’nin en önemli sayılabilecek imalathaneleri Nazilli’de de bulunmakta. Şanslı olduğumuz bu konuyu yeni yetişen öğrencilerimize göstermek, ilçemizde imal edilen ürünleri tanıtmak için zaman zaman gezilerimiz oluyor. Bu gezimizde imalat fabrikalarının çalışma şeklini, neden bu işi yaptıklarını, ekonomiye nasıl destek olduklarını yetkililerinden öğrendik. Çocuklarımız hem bilgilerini pekiştirdiler hem de sanayi ortamını yakından yaşayarak öğrendiler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 22:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?