20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Miniklerden polis amcalarına ziyaret

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde eğitim ve öğretime yeni açılan Özel Yunuslar Anaokulu öğrencileri, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Nazilli İlçe Emniyet Amiri Baki Baş’dan trafik, asayiş ve “155 Polis İmdat” çalışmaları hakkında bilgi alan minik öğrenciler, hazırladıkları “Atatürk” şiirini okuyarak, yetkililere teşekkür ettiler.


Minik öğrencilere son bir yıl içerisinde yapılan asayiş çalışmalarını hakkında bililer veren İlçe Emniyet Amiri Baş, çocukların anlayabileceği şekilde polisin görevlerini, suç ve suçlularla mücadelesini anlattı. Konuşmasında trafik kurallarından da söz eden Baş, “Trafik kurallarının yaralanmalara ve ölümlere engel olmak amacıyla konulmuş. Kurallara uyulması halinde kazların olmaz. Sizler anne ve babalarınızın sözünden çıkmayarak, arabaların ön koltuklarında değil, arka koltuklarında oturmalısınız. Caddelerde karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarının olduğu yerlerden geçmeli ve trafik ışıklarına uymalısınız. Gerektiğinde trafik polisi amcalarınızdan yardım istemelisiniz" dedi.


Çocuklara velilerine okutmaları için daha önceden basılmış olan ve hırsızlıklara karşı alınması gereken önlemleri içeren birer broşür ve trafik işaretlerinin bulunduğu bir afiş veren Baki Baş, “155 Polis İmdat” ihbar hattının çalışmalarını yerinde anlattı. Çocuklardan birisi telefonla 155’i arayarak, telefonla nasıl ihbarda bulunacakları öğretildi. Son olarak asayiş bürosuna geçen öğrenciler, görevlilerin araçlara plaka ve ruhsat verilişini izledi. Polis amcalarına verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür eden minikler bir de Atatürk şiiri okuyarak polis amcalarına hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 21:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?