16
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Miniklerin satranç merkı

Nazilli'ye bağlı Demirciler Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenci ve öğretmenlere satranç merakı sardı. Uzun süredir devam eden kurslar sonunda Demirciler İlköğretim Okulunda düzenlenen satranç turnuvası sona erdi. Turnuva şampiyonu olan Uğur Şimşek isimli öğrenci, ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'dan aldı.

Öğrencilerin yaz tatiline girmelerine az bir süre kala Demirciler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve 70 öğrencinin katıldığı satranç turnuvası sona erdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ında hazır bulunduğu turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Böylesine güzel bir turnuvanın Nazilli'de bulunan Merkez İlköğretim okullarında bile yapılmadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ercan "70 öğrencimizin turnuvaya katılması turnuvada heyecanı artırdı. Sosyal aktivelerin en iyilerinden olan ve çocuklarımızın beyin kapasitelerini artırması açısından önemli bulduğum satranç turnuvasının bir köy okulunda yapılması ve başarılı olması oldukça sevindirici. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Okul Müdürü Mehmet Kötelioğlu'nu ve Satranç Kulübü Rehber Öğretmeni Murat Çelik 'i tebrik ediyorum" dedi.

Turnuvada ağabeylerini geride bırakarak birinci olan 4-A sınıfı öğrencisi Uğur Şimşek 1 Adet çeyrek altın ile ödüllendirildi. 2. ve 3.'lere para ödülü verilirken, ilk ona giren öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi. Turnuvaya katılan bütün öğrencilere de katılım belgesi verildi.

Okul Müdürü Mehmet Kötelioğlu bu tür yarışmaların okulda ve köyde sosyal aktiviteyi geliştirdiğini belirterek bundan sonra çeşitli spor dallarında turnuva düzenleyeceklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 15:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?