20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Muhtarlar maaşlarından şikayetçi

Nazilli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda ilçe merkezinde ve bağlı köylerde görev yapan muhtarlarının sorunları masaya yatırıldı. Nazilli 5 Nolu Sağlık Ocağı’nda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Adem Aksu, belde belediye başkanları, daire müdürleri ile 19 mahalle ile 59 köy muhtarlarının büyük çoğunluğu katıldı. Toplantıda ikametgah beyanında yapılan yeni düzenlemeler hakkında muhtarlar bilgilendirilirken, okul kayıtlarının başlaması ile yaşanan ikametgah karmaşasına dikkat çekildi.


Toplantının açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız; okullardaki öğrenci kayıtlarının başlaması ile her yıl yaşanan sıkıntıların yeniden gündeme geldiğini söyledi. Bu konuda muhtarlara büyük görev düştüğüne değinen Yıldız, “Mahallesinde ikamet etmeyenlere kesinlikle ikametgâh belgesi vermeyin. Asayiş konularında ve ikametgah kayıtlarında muhtarların dikkat etmesi gereken önemli noktalar var. Bu yüzden muhtarlarımızın biran önce internet bağlantılı bilgisayarlar temin ederek, kayıtları internet üzerinden yapmaları gerekiyor. Nazilli’deki tüm mahalle muhtarlıklarına bilgisayar verildi. Şimdi de internet bağlantılarını yaparak vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sağlamaları için destek olacağız” dedi.
Maaşlarının azlığından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten muhtarlar ise; bu nedenle çok fazla bir şey yapamadıklarını iddia etti. Başta internet ücreti olmak üzere ödemeler konusunda yeterli kaynağa sahip olmadıklarını savunan muhtarlar, işlerinin çok fazla olduğunu ve yardımcıya ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 18:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?