22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Muhtarlara bilgisayar eğitimi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde mahalle muhtarları Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna katılarak bilgisayar öğreniyorlar. Muhtarlar arasında yaşları 80'ni bulan iki mahalle muhtarının bilgisayar öğrenme aşkı ise görenleri şaşırtıyor. 

Nazilli Halk Eğitim Merkezinde 17 Şubatta başlayan ve Cumartesi ve Pazar günleri verilen bilgisayar kursunun 6 Mayıs'ta son bulacağı bildirildi. Muhtarların bilgisayar öğrenmedeki azimlerinin takdire değer olduğunu kaydeden Bilgisayar Öğretmeni Ali Demirbaş "Muhtarlarımızın e-Devlet sistemine geçiş sürecinde muhtarlıklara alınan bilgisayarları kullanmayı öğrenmesi amacıyla düzenlenen bilgisayar kursumuzda 19 muhtar ve ihtiyar heyeti 120 saatlik kursa tabi tutuluyorlar. 

Kursumuzda ofis programları internet kullanımı ve e-posta alıp göndermeyi öğretiliyor. Muhtarlarımızın halkımıza en iyi hizmeti vermesi, teknolojiyi kullanarak daha hızlı ve güvenli çalışma sistemine geçmeleri için başlattığımız bu kurs sonunda muhtarlarımız sertifikalarını alarak belgeli bilgisayar kullanıcısı olacaklar. Kurs gören 80 yaşındaki iki muhtarımızın öğrenme azimleri diğer muhtarlarımıza örnek teşkil ediyor. Kendilerini bu azimlerinden dolayı kutluyor ve başarı dileklerimle birlikte mahallelerine en iyi hizmeti vereceklerine inanıyorum" dedi. 

Halk Eğitim Merkezinin bilgisayar öğretmeni Ali Demirbaş'a teşekkür eden muhtarlar "Ali öğretmenimiz sabırla bizleri eğitiyor. Kurs sonunda ondan öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda halkımıza daha iyi, hızlı ve güvenli hizmeti sunacağımız için çok mutluyuz. Muhtarlıklarımıza bilgisayarları kazandıran başta Belediye Başkanımız Esat Ergüler olmak üzere bizlere bu eğitim imkanını sağlayan Halk Eğitim Merkezine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular. 

Nazilli'nin tek bayan muhtarı olan 42 yaşındaki Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Zübeyde Eriş ve mahalle muhtarlarının en yaşlıları olan 80 yaşındaki Şirinevler Muhtarı Cemalettin Güven, yine 80 yaşında olan Turan Mahallesi Muhtarı Arif Koç kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı mutlu olduklarını belirterek, öğrenmenin yaşı ve cinsiyeti olmadığını söylediler.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 17:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?