20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Muhtarlardan Kaplan'a tam destek

Nazilli’deki tüm mahalle muhtarları Belediye Başkanı Aytekin Kaplan’ı makamında ziyaret ederek tam üniversite konusunda kendisine tam destek verdiklerini dile getirdiler.


Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan’ı makamında ziyaret eden muhtarlar ortak bir basın açıklaması düzenlediler. Nazilli’de Fakülte için yapılan trilyonlarca liralık yatırımın üniversite yönetimi tarafından görmezden gelindiğini dile getiren Mahalle Muhtarları; “İsabeyli bizim kardeş beldemiz. Oraya yapılan yatırımın boşa gitmesi, öğrenci gönderilmemesi istediğimiz son şeydir. Ancak Nazilli adıyla kurulmuş ve birçok özveriyle bu hale getirilmiş fakültemizin taşınacak olmasını onaylamıyoruz. Kurulduğu günden bu yana gerek belediyemiz gerekse müteşebbis iş adamlarımızca yapılmış olan trilyonlarca lira yatırım fakülte hizmetine kazandırılmıştır. İsabeyli’ye yapılan yatırımlar boşa mı gitsin? Diyenler, Nazilli’de yapılan yatırımları nasıl görmezden gelirler. 130 dönümü başımıza kakanlar fakülteye bağışlanan 360 dönüm tesisi nasıl hiçe sayıyorlar. Üniversitemiz İsabeyli’ye yeni bir bölüm açamıyor mu?” dediler.


Fakültenin İsabeyli’ye taşınmasının kanuna da aykırı olduğunu kaydeden muhtarlar, “Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kanunla kurulmuş bir fakültedir. Kanuni yapılan protokolle uygulamadan çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur. Oraya yeni bir bölüm açılabilir ya da 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarının taşınmasında hiçbir mahsur yoktur. Ama ilçemizin ismini taşıyan fakültemizin taşınmasına karşıyız. Bu konuda gecesini gündüzüne katan ve var gücüyle mücadele eden Başkanımız Aytekin Kaplan’a tam destek veriyoruz. Üniversite yönetimi 2 bin öğrencinin kavgasını vereceğine iki kampusun kontenjanını birleştirerek sayıyı 10 bine çıkarsa problem kendiliğinden çözülür. Daha ne kadar fedakarlık istiyorlar, istedikleri her şey yapılıyor” diyerek Nazilli’ye haksızlık edilmemesini istediler.


Mahalle muhtarlarının ziyaretinin kendisine güç verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan; “Bu yola baş koydum, mahkemeye vermişler, şikayet etmişler, umurumda bile değil. Allaha hamdolsun ki yüz kızartıcı hiçbir suçum yok, çalmadım, çırpmadım. Nazilli’nin çıkarlarını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım, bu uğurda ceza alacaksam da almaya razıyım” dedi.


“KİMSE BUNUN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN”
Fakültenin taşınması ile ilgili protokolün 1993 yılında yapılmış bir protokol olduğunu belirten Kaplan, “Ne benim dönemimde ne de benden önceki 14 yıllık yol arkadaşım Esat Ergüler’in döneminde bu protokol yapılmadı. Kişiler hafızalarını yoklarsa; 1993 senesinde rahmetli Dr. Yavuz Kaynar Belediye Başkanımızdı. Biz, başkaları gibi geçmişi sorgulamıyoruz, bizden öncekilerin yaptığı hataları ‘bize ne, biz yapmadık’ demiyoruz. Sorun, Nazilli’nin sorunudur, sahiplenmekte Belediye Başkanı olarak bana düşmüştür. Bu konuda destek olandan da olmayandan da Allah razı olsun. Nazilli halkı herkesin yaptıklarını görmekte ve ona göre değerlendirmektedir” sözlerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 12:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur IP: 88.243.160.xxx Tarih : 1.09.2008 19:33:27

Evet bu hata hepımızın hatası .Bizimn istemedıgımız kadar özellikle yenı kayıt yaptıran öğrenciler de bu durumu istemıyor .Onlarda nazıllde kalmak ıstıyor.Ve kendıleri öğrencinin bir müşteri olarak görüldüğünü soylemeleride acı bi şey...