22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli Belediye Meclisi toplantısı

Nazilli Belediye Meclisi aralık ayı oturumunda tarihi bir karar aldı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız'ın teklifi ile Belediye Meclisi 1580 sayılı kanunun 11. maddesine göre İsabeyli ile Aslanlı Kasabaları ve 6 köyün belediye sınırları içerisine dahil edilmesine oy çokluğu ile kabul etti. 

Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan yaptığı açıklamada “Nazilli, birikmiş sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için sorunlarına neşter vurmaya başlamıştır. İsabeyli Kasabası Belediyesi ile bir uzlaşı sonucunda Nazilli'de bulunan fakültenin Nazilli'de kalmasını sağladık. Sonra dar bir yerleşim alanında sıkışan Nazilli'nin önünü açmak için yeni çıkan 1580 sayılı kanunun 11. maddesine göre 5 kilometre mesafede yer alan 2 belediye ve 6 köyü belediye sınırlarımız içine dahil ettik” dedi. 

İlçeye yakın belde ve köylerin de belediye hizmetlerinden yararlanmasını amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Kaplan “İlgili yasa gereği; ilçe merkezi, sınırları dışında kalan 5 kilometrelik bir alan içindeki yerleşim alanları, referandum yapılmadan şehir sınırları içine katılması mümkün hala gelmiştir. Kaymakamımız Caner Yldız'ın Nazilli Belediyemize teklifini meclis gündemimize aldık. Oy çoğunluğu ile teklif görüşülerek kabul edildi. İsabeyli ve Arslanlı kasabaları ile Dallıca, Güzelköy, Durasıllı, Sevindikli, Ocaklı ve Bozyurt köyleri Nazilli sınırlarımıza dahil olacaktır. Nazilli'mizin nüfusu bu şekilde 130 bine ulaştı” sözlerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 14:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?