19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli CHP'de dayanışma yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği kaynaşma ve dayanışma yemeğinde, CHP Aydın milletvekilleri ve partililer biraraya geldi.

Yemeğe Denizli Gölbaşı Belediye Başkanı Mustafa Müftüoğlu 50 kişilik grubu ile katılırken, SHP, ÖDP ve İşçi Partisi Nazilli ilçe teşkilatları, Eğitim-Sen, Emekli-Sen yöneticileri de katıldı.Açılış konuşmasını Nazilli İlçe Başkanı Aydın Öreröğlu’nun yaptığı yemekte, CHP Aydın İl Başkanı Bülent Tezcan, CHP Aydın milletvekilleri Mesut Özakcan, Mehmet Semerci ve Mehmet Boztaş birer konuşma yaptı.

CHP Aydın İl Başkanı Bülent Tezcan, hükümetin AB konusunda attığı adımları eleştirerek, şöyle konuştu:
"Bu ülkenin Lozan onurunu taşımaya ihtiyacı olduğu bir dönemde, başımızı önümüze eğdirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bir haftadan bu yana kamuoyu oluşturma peşindeler. Türkiye’nin çağdaşlaşması kılıfı altında, ekonomiyi büyülteceğiz yalanı ile ulusal iradeyi parçalama yöntemlerini uygulamaya çalışıyorlar. Bu ülke üzerinde oynanan oyunlarla parçalanmaya çalışılırken, Kıbrıs Rum adası haline getirilmeye çalışılırken, Yunan firmaları aracılığı ile ülke sularının pazarlama hesapları yapılırken, biz tüm bu gelişmelere duyarsız kalamayız. Türkiye’nin bağımsızlığı ile kimse oynayamaz. Kıbrıs için taviz verilemez. İsmet Paşa Lozan’da o imzayı boşuna atmadı. Masaya boşuna o yumruğu vurmadı. Tüm bunlar AK Parti Hükümeti’nin Cumhuriyet ile kavgasının hesabı olduğunun taktiğidir. Biz bunu biliyoruz. Ancak bu ulusun ciddi bir direniş iradesi var. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkede CHP olduğu sürece bu ulusu bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez."

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?