22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de dilenci operasyonu

Nazilli Belediye Zabıta ekipleri Ramazan ayında adeta türeyen dilencilere karşı savaş açtı. Bugün dilenci avına çıkan zabıta ekipleri cami önünde takibe aldıkları kolu kırıkmış gibi sarılı vaziyette dilenen dilenci namaz sonrası girdiği cami tuvaletinden sapa sağlam çıkması üzerine şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerine yakalanan dilenci polise teslim edildiği sırada zabıtalara küfretmesi üzerine zabıta ekipleriyle dilenci arasında arbede yaşandı. 

Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek para kazanma yoluna giden kişi sayısında artış yaşanması üzerine Nazilli Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı zabıtlar dilencilere göz açtırmıyorlar. Bugün her günkü gibi dilenci avına çıkan zabıta ekipleri ilginç bir olayla karşılaştılar. Merkez Koca Cami avlusunda beklemekte olan dilenciyi takibe alan zabıta ekipleri öğle namazının bitmesiyle kolu kırıkmış gibi sarılı vaziyette dilenen dilenciye izlemeye koyuldular. Camideki bütün cemaatin dağılması üzerine topladığı paralarla birlikte kolu sarılı vaziyette cami tuvaletine giren dilenci, bir müddet sonra şık giyimli bir beyefendi olarak tuvaletten çıktı. Olay karşısında şaşkına dönen zabıta ekipleri bir müddet daha cami avlusunda oturan dilenciyi yakaladılar. Zabıtaların yanlış yaptığını kendisinin dilenci olmadığını ileri süren sahtekar dilenci, bu seferde kendisine polise götürmekte olan zabıta memurlarını küfretmeye başladı. Yaptığı tüm hakaretlere rağmen bir sorun çıkmadan polise teslim edilen dilenci, polis aracının içinden ettiği küfürlerin dozunu artırarak devam etmesi üzerine sinirlerini hakim olamayan zabıta görevlileri ile dilenci arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polislerin zor sakinleştirdikleri zabıta görevlileri olay yerinden uzaklaşması ile dilenci polis karakoluna götürüldü. 

Polisler tarafından sorgulaması yapılan dilencinin başka bir şehirden dilencilik yapmak üzere Nazilli'ye geldiği anlaşıldı. Sorgulaması tamamlanan para cezası verildikten sonra otobüse bindirilerek Nazilli'den gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?