19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de Dünya Ormancılık Günü kutlandı

Dünya Ormancılık Haftası Aydın'ın Nazilli İlçesin'de kutlanmaya başlandı.
Nazilli Orman işletme Müdürlüğü'nce organize edilen kutlamalara Yellice Köyü'nde 19 Temmuz 2003 günü yanan ormanlık sahada düzenlenen törenle bin adet fıstık çamı dikimi ile başladı. Kutlamalara Nazilli Kaymakamı Salih Keser, Orman İşletme Müdürü Necdet Demirsu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, köy halkı katıldılar.
Nazilli Kaymakamı Keser, burada yaptığı konuşmada, "Bizler ülkemizin adeta cam damarları olan ormanlarımızı gözümüz gibi korumak ve onlara sahip çıkmak zorundayız. Okullarımızda ormanın faydalarını anlatarak öğrencilerimize en iyi bir şekilde öğretmeliyiz. Ormanlık alanlarda gözüken en küçük bir dumanı dahi ilgili yerlere ihbar etmeliyiz. Fiden dikme alışkanlığı kazanmalıyız" dedi.
Nazilli Orman İşletme Müdürü Necdet Demirsu da, "20.Yüzyıl sonuna gelindiğinde dünyamızın nüfusunun hızla artması ve sanayileşme ile birlikte 1980 yılına kadar, yılda ortalama 18 milyon hektar ormanlık alan açılarak tarım alanlarına dönüştürülmüştür. Bir yandan orman ürünlerine olan ihtiyaçların artması diğer yandan dünya nüfus artışına paralel olarak orman varlığının azalması çelişkisini gören Avrupa Tarım Konfederasyonu (CEA) 1971 yılında ulusları bilinçlendirmek amacı ile Dünya Ormancılık Günü'nün kutlanmasını önermiştir. 21 Mart gününü 'Dünya Ormancılık Günü' olarak kabul etmiştir. Ülkemizde de 21 Mart 1974 yılından bu yana kutlanmaktadır" dedi.
Törende daha sonra katılımcılar tarafından ağaçlandırma için açılan alana bin adet fidan dikildi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?