19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de engellinin fotoğraf sergisine engel

Aydın'da Sakatlar Haftası nedeniyle Nazilli Bedensel Özürlüler Derneği yararına fotoğraf sergisi açan dernek üyesi bir kişinin sergisi, başka bir ressamın resim sergisi için apar topar kapatıldı.
Nazilli Kaymakamı Salih Keser ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necdet Kula ile dernek üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla 8 Mayıs 2004 Cumartesi günü Nazilli Belediyesi Şef Lütfi Selek Sergi Sarayı'nda açılışı yapılan Mustafa Denizli'nin fotoğraf sergisinin, 16 Mayıs 2004 Pazar gününe kadar açık kalması geriyordu. Duygu Sözer isimli ressamın 12 Mayıs 2004 Çarşamba günü rölyef sergisi açmak için aynı salonu kullanmak istemesi üzerine, Nazilli Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nün talebiyle Mustafa Denizli'nin fotoğraf sergisi 11 Mayıs 2004 Salı günü apar topar kapatıldı.
Bu olayın ardından engelli vatandaşın fotoğrafları, Nazilli Belediye Sarayı önünde açılan Kermes'te sergilenmeye başlandı. Engelli vatandaşın fotoğraf sergisinin açılacağının daha önce bir yerel televizyonda halka duyurulduğu, ressam Duygu Sözer tarafından açılacak olan Rölyef Sergisi'nin açılışının da aynı günlere rastlayacak olması nedeniyle, belediye yetkililerinin her iki sanatçıya teklif götürdüğü, ancak aralarında bir uzlaşmanın sağlanamadığı öne sürüldü. Bunun üzerine belediye yetkililerin, 16 Mayıs 2004 tarihine kadar Mustafa Denizli tarafından kullanılması gereken salonun, 12 Mayıs 2004 tarihinde boşaltılmasını istedikleri, engelli sanatçının bunu kabul ettiği, ancak serginin ani bir kararla 11 Mayıs 2004 Salı günü öğle saatlerinde kapatıldığı bildirildi.
Serginin apar topar kaldırılmasına tepki gösteren Nazilli Bedensel Özürlüler Derneği üyelerinin, ilçenin değişik yerlerine "Özürlülerin ve güçsüzlerin ahına kulak tıkayanlar, hiçbir zaman mutlu olamazlar. Acımak sizin, susmak bizim hakkımız" yazılı afişler yapıştırdıkları belirtildi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 15:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?