17
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de genelev krizi

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen halk gününe katılan bir genç, Nazilli'de şehrin ortasında kalan genelevin şehir dışına taşınması için Vali Yardımcısı Hakan Güvençer'den yardım istedi.
Bugüne kadar çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Alper Çetin (25), "Karaçay Mahallesi olarak şehrin göbeğindeki genelevden çok rahatsızız. Mahallede akşamları kimse ailesiyle sokağa çıkamıyor. Bu nedenle genelevin şehir dışına taşınmasını istiyoruz" dedi.
Sorunun çözümü için yıllardır mücadele verdiklerini ve mahalle halkının bu durumdan rahatsız olduğunu belirten Alper Çetin, "Aşağı Nazilli bu genelev nedeniyle 'aşağı' bir duruma düştü. Karaçay Mahallesi sakinleri olarak genelevden çok rahatsızız. Akşamları eş ve çocuklarımızla sokağa çıkıp dolaşamıyoruz. Genelev ilk kurulduğu zaman dedemler durumdan rahatsız olup kaldırılmasını istemiş. Ancak bir sonuç çıkmamış. Daha sonra babamlar uğraşmış. Yine sonuç alınamamış. Bu sorun dedelerimizden bize miras kaldı. Defalarca imzalar toplayıp belediyeye müracaat ettik. Yine sonuç alamadık. Son olarak ilimizin en büyük sorumlusu olan valiliğe geldik. Dedemizden kalan bu sorunu evlatlarımıza miras bırakmak istemiyoruz. Aynı yerde bulunan Sümerbank Fabrikası üniversiteye devredildi. Burada kurulan kampuste önümüzdeki yıl üniversite öğrencileri ders görecek. Bu sorunun daha da büyümeden çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.
Vatandaşı dikkatlice dinleyen Vali Yardımcısı Hakan Güvençer, "Seni çok iyi anlıyorum. Ancak ortada gayri yasal bir durum olmadığı için biz müdahale edemeyiz. Bu sosyal bir sorun. Dolayısıyla bu sorunu da belediyelerin çözmesi gerekiyor" dedi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Varol Çelen IP: 85.96.31.xxx Tarih : 22.09.2005 14:39:58
şehir dışına taşınması lazım ordan yaşı küçük insanlar geçiyor ve şimdi oraya kampüs açıldı orada olan öğrencilerin hele hele kız öğrencilerin durumunu büyüklerimizden kendi kızlarıymışız gibi özen gösterir şekilde düşünmesinizi isterim de Le__FattE